Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Κρίσιμος παράγοντας προοπτικής των Μοναστηριακών προϊόντων η πνευματική τους διάσταση»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα Μοναστηριακά προϊόντα και η μικρή παραγωγή στον Ορθόδοξο χώρο δεν έχει και δεν θα πρέπει να έχει μόνο οικονομική διάσταση, αλλά θα πρέπει να αναδειχθεί η πνευματική τους διάσταση και η δισχιλιετής παράδοση τους και ιδίως του Μοναχισμού στην Ορθοδοξία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την έναρξη της διημερίδας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με θέμα «Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο. Κοινή προσπάθεια και προοπτικές».

«Ο πολιτικός αυτός θεσμός θα πρέπει μέσα από τη δομή του να εξετάσει πολιτικά το πνευματικό υπόβαθρο του πλούσιου πολιτισμικού αποθέματός μας, το οποίο μετρά πάνω από 2.000 χρόνια» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωση ότι «η Συνέλευση θα πρέπει να θέσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τα πνευματικά χαρακτηριστικά που ενώνουν λαούς, κοινοβούλια, προσωπικότητες από κάθε πλευρά που συμμετέχει και να γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης και υιοθέτησης των ευεργετικών επιδράσεών τους στην ανθρώπινη ζωή».

Στον αντίποδα της πρακτικής μεγάλων αλυσίδων προϊόντων, που προσπαθούν να πιστοποιήσουν την αξία των προϊόντων στη διατροφική αλυσίδα, ο κ. Τατούλης έθεσε την προσπάθεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας να αναζητηθούν οι επιδράσεις του Μοναστικού τρόπου ζωής και της μαγειρικής στην ανθρώπινη ζωή.

Την ιδιαίτερη χαρά του που αυτή η διημερίδα διοργανώνεται στη Σπάρτη εξέφρασε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «μια πόλη με ένδοξη ιστορία, η οποία βρίσκεται στις υπώρειες του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, αλλά και η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το χαρακτηρισμό της Πελοποννήσου ως το «Μικρό Άγιο Όρος» της χερσαίας Ελλάδας, λόγω της μεγάλης μοναστικής παράδοσής της».

     

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο