Τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη για την δράση των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από πυρκαγιές

Τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, χθες Δευτέρα 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως τους τρόπους κινητοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από πυρκαγιά.

Από τον περιφερειάρχη, επισημάνθηκε η ανάγκη, αφ’ ενός για άμεση διενέργεια αυτοψιών ώστε σύντομα να προχωρήσει η συγκρότηση του σχετικού φακέλου καταγραφής των ζημιών και αφ’ ετέρου για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση πολιτών όσον αφορά στις αποζημιώσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο δόθηκαν εντολές από τον Π. Νίκα οι Π.Ε. να προβούν σε επιθεώρηση και καθαρισμούς των πρανών στο οδικό δίκτυο, ενώ τονίστηκε πως επιδιώκεται η στήριξη των εθελοντών και επιβάλλεται η άμεση οργάνωση των αποθηκών υλικού πρώτης ανάγκης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Αναφορικά με τους δασικούς δρόμους, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η αρμοδιότητα ανήκει στη Δασική Υπηρεσία και στα κατά τόπους Δασαρχεία, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια συνδράμει στον εξοπλισμό τους, γνωστοποιώντας ότι σύντομα θα γίνει η προμήθεια ενός ντρόουν για την επισκόπηση των δασικών εκτάσεων.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την θέση ότι αρνητική παράμετρος ως προς την αυξημένη καταστροφικότητα των πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια είναι η εγκατάλειψη υπαίθρου, καθώς εκτάσεις παραμένουν ακαθάριστες και καταλαμβάνονται από άγρια βλάστηση, η οποία συντελεί στην ραγδαία εξάπλωση των φλογών.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, εγκύκλιο σχετικά με την λήψη μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Την εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο