Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πρώτη η Πελοπόννησος στην κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη που διεκδίκησε από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους το νέο της πρόγραμμα 2014 – 2020 να είναι πολυτομεακό και πολυταμειακό, παρότι και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ήταν διστακτικές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της κατανομής του 37% των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στις Περιφέρειες για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 και τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη κατανομή των πόρων στις Περιφέρειες η Πελοπόννησος βρίσκεται στην υψηλότερη θέση.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι είναι ψευδές ότι η Κυβέρνηση εκχώρησε στις Περιφέρειες το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. «Το διεκδικήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πετύχαμε γιατί ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας είναι ο μόνος ικανός θεσμός για την εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής στη χώρα».
Η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, «στην ουσία πρόκειται για τη δημοσιονομική ένταξη των αγροτών με νέες υποχρεώσεις. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας και το σχέδιό μας για την πολιτική της Περιφέρειας στην αγροτική οικονομία. Με μικρές επενδύσεις μπορούμε να έχουμε γρήγορες αποδόσεις και ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα».
Ο κ. Τατούλης υποστήριξε επίσης ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να μας φορτώσει στο 37% των πόρων που μας αναλογεί όλες τις δουλείες και τις εκκρεμότητες του Υπουργείου. Δεν θα το δεχτούμε και θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας όπως το έχουμε σχεδιάσει».
«Είναι επίσης ψευδής ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ότι το 97% της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ οφείλεται στην Κυβέρνηση ΑΝΕΛ – Σύριζα» ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ικανότητα των Περιφερειών να επιτύχουν τους στόχους. Οι Περιφέρειες αξιοποίησαν πλήρως τα προγράμματά τους και έθεσαν σε σημαντική κινητικότητα τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων.
«Όλοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρέπει σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε περισσότερα γιατί μέχρι στιγμής μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας το κάνει» δήλωσε ακολούθως ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε ως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου την παραδοξολογία και την άγνοια. «Υπάρχουν πλευρές του Περιφερειακού Συμβουλίου που εγκαλούν την περιφερειακή αρχή για τα όσα έχει πετύχει, ενώ ταυτόχρονα αλληθωρίζουν με απόψεις χωρίς συνέπεια και καμία σχέση με την πραγματικότητα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

Καιρός: Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και...

Συνελήφθη 21χρονος για ναρκωτικά στην Κόρινθο

Συνελήφθη, σήμερα (19.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο