ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΠ. Νίκας στη συνάντηση με τον Σ. Πέτσα: “επιβάλλεται να προχωρήσουν...

Π. Νίκας στη συνάντηση με τον Σ. Πέτσα: “επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση”

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία καθώς υπάρχει σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό.

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, με τον οποίον συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στην Αθήνα -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης θα μεταβεί ξανά στην Αθήνα, την επόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση.

Κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό, ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την κατάργηση της απλής αναλογικής που προωθεί η κυβέρνηση και ανακοίνωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα Περιφέρειες που δεν έχουν την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αναφερόμενος δε, επί των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση τόνισε ότι αυτές επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι με το ισχύον πλαίσιο προκύπτει καθυστέρηση και προκαλείται δυσλειτουργία στο επίπεδο των Περιφερειών.

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία καθώς υπάρχει σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης επισήμανε στον Στ. Πέτσα ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και σοβαρές αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, οι οποίες -όπως τόνισε- “θα πρέπει να υπακούουν σε συγκεκριμένη στρατηγική που θα λαμβάνει υπόψη, όσον αφορά την ένταξη των έργων, την σχέση κόστους – οφέλους τους”, για να τονίσει στη συνέχεια: “Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει δισταγμός ακόμα για απένταξη έργων για τον λόγο αυτό”.

Ο Στ. Πέτσας δηλωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση, στη βάση αυτής της λογικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο