Σημαντικές αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή

Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε χθες Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή -μεταξύ άλλων- ενέκρινε την διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης όσον αφορά το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τμημάτων της Ε.Ο. 70 (Ναύπλιο – Λυγουριό, α΄φάση).

Ακόμα, από την Επιτροπή εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του αρδευτικού έργου Μελισσίου στην Π.Ε. Κορινθίας συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Το σώμα ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Ελους Κανδήλας, συνολικού προϋπολογισμού 1.241.195,40 ευρώ.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και την βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος, έργο προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ.

Ακόμα, από το σώμα δόθηκε έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ έργο συντήρησης και σήμανσης (οριζόντιας και κάθετης) στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Εγκρίθηκε επίσης η διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση του έργου αποκατάστασης των ζημιών λόγω διάβρωσης στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ακόμα, τον οριστικό ανάδοχο για την προμήθεια τεσσάρων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και υπηρεσιών εγκατάστασης, παρακολούθησης και διαχείρισης των εν λόγω σταθμών.

Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε δύο σχέδια προγραμματικών συμβάσεων, η πρώτη μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του μεταπυργίου μεταξύ πύργων 17 και 18 στην βόρεια οχύρωση της Αρχαίας Μεσσήνης και δεύτερη μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ναυπλιέων και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” για την οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info Kiosk) στον Δήμο Ναυπλιέων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Πιάνα Αρκαδίας

Το Σάββατο 30/03/2024 λόγω εργασιών ενίσχυσης του δικτύου του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο