Ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσβληθέντες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κορονοϊίο SARS-CoV-2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ογδόντα εννέα νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν χθες Πέμπτη 04/11 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 1.008.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνεται ότι η κατανομή των νέων 89 κρουσμάτων του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια έχει ως εξής:

Τα 34 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας εκ των οποίων 12 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 31 καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας εκ των οποίων 12 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 16 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αρκαδίας εκ των οποίων 7 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 6 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Λακωνίας εκ των οποίων 2 είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 2 περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας.

Αναλυτικότερα, η κατανομή των 1.008 συνολικά προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα η εξής:

ΠΕ Αργολίδας: 263, εκ των οποίων οι 162 καταγράφονται σε δομή φιλοξενίας

ΠΕ Αρκαδίας: 87

ΠΕ Κορινθίας: 272

ΠΕ Λακωνίας: 71, εκ των οποίων οι 40 είναι εργάτες γης

ΠΕ Μεσσηνίας: 315

“Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 564 άνδρες και 444 γυναίκες.

Τρία (3) νέα περιστατικά νοσηλεύονται. Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων 42 έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε 66. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές.

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 4/11/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση.

Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο