Νοσοκομείο αναφοράς ζητά ο Νίκας – Σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την αναγκαιότητα ύπαρξης νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επισήμανε για μία ακόμα φορά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου, με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της Περιφέρειας, παρουσία και του αναπληρωτή διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

“Δεν υπαναχωρούμε από αυτό μας το αίτημα, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και εκπεφρασμένη διάθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο της Πάτρας για συνεργασία προς τούτο” τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η αναβάθμιση των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς -όπως είπε- “βρισκόμαστε το πολύ σε μέτριο επίπεδο”.

Επανέλαβε, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης ότι ενώ οι Περιφέρειες συμβάλουν εξαιρετικά στην στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων “είναι αδιανόητο αλλά και απαράδεκτο να απουσιάζει η εκπροσώπησή της στα διοικητικά τους συμβούλια”.

Εξειδικεύοντας, ο Π. Νίκας τόνισε την προσφορά πολλών εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια προς τις δημόσιες δομές υγείας στη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ – για έργα αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας 4.000.000 ευρώ, για προμήθεια ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ (600.000 ευρώ για 10 απλά και 1.850.000 ευρώ για 20 ειδικά). Επισήμανε ακόμα την διάθεση στο υπουργείο Υγείας 13.000.000 ευρώ για την πληρωμή μισθών του έκτακτου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας, την προμήθεια υλικών και μηχανημάτων κ.α.

Ενημέρωσε επίσης για την πρόσκληση του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 10.000.000 που “τρέχει” υπενθυμίζοντας ότι η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων λήγει στις 3 Ιουλίου. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πιστώσεις για τον τομέα της υγείας, μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι η Περιφέρεια παρέδωσε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δύο αναπνευστήρες οξυγόνου high flow, ενώ σύντομα -μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες- θα διατεθούν και 4 ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα στα νοσοκομεία Καλαμάτας, Τρίπολης, Κορίνθου και Σπάρτης.

“Θα διαθέσουμε και άλλα υλικά και εξοπλισμό, μόλις λάβουμε τη σχετική αναφορά από την 6η ΥΠΕ κι αφού προηγηθεί συνεννόησή της με τα νοσοκομεία για τον προσδιορισμό των αναγκών που υπάρχουν” τόνισε ο περιφερειάρχης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο