Μαΐου 31, 2020

Βαγγέλης Γιαννακούρας: κ.Νίκα, εμείς βγάζουμε φωτογραφίες στα έργα και όχι στις υπογραφές (pics)

Με αφορμή τις λιτές, λόγω περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Καλτεζών για την 199η Επέτειο Σύστασης της Α' Πελοποννησιακής Γερουσίας, που παρά τα όποια μελανά σημεία, είχε θετικό πρόσημο και απετέλεσε σημαντικό βήμα στην ίδρυση του νεολληνικού Κράτους, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γιατί ένα ακόμα έργο της περιφερειακής αρχής του Π.Τατούλη ολοκληρώνεται.

Και αναφέρομαι στο έργο ύδρευσης για τα χωριά Μαυρόγιαννη, Κουβέλια, Καλτεζιές, Ιερά Μονή Καλτεζών, Αγριακόνα, το οποίο προγραμματίστηκε και δημοπρατήθηκε επί της δικής μας θητείας.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε αρμοδιότητα για το έργο, βρήκαμε μία μελέτη 800 χιλιάδων ευρώ του Δήμου και με αγώνα εντάξαμε το έργο στο Ταμείο Πυροπλήκτων και βοηθήσαμε τα παραπάνω χωριά να πάρουν νερό. Επίσης στο έργο προβλέπεται και η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών.

Επίσης δείξαμε την ευαισθησία μας για το ιστορικό μοναστήρι των Καλτεζών και τρέξαμε για να μπορέσουμε να βρούμε χρήματα και να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των κελιών της δυτικής πτέρυγας που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. 180 χιλιάδες ευρώ περιμένουν την νέα περιφερειακή αρχή να ξεκινήσει επιτέλους το έργο, αφού δέκα μέρες πριν φύγουμε από την Περιφέρεια, πήραμε την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Και όμως ένα χρόνο μετά το έργο δεν έχει ξεκινήσει. Ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα και να μην υπάρξει περαιτέρω αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής.

Εύχομαι του χρόνου να γίνουν με κάθε λαμπρότητα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στο ιστορικό μοναστήρι των Καλτεζών.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr