Συνεργασία Περιφερειών και τουριστικών φορέων, αντικείμενο τηλεδιάσκεψης της ΕΝΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συνεργασία των Περιφερειών και του τουριστικού κλάδου προκειμένου να περισωθεί ό,τι είναι δυνατόν από τη φετινή τουριστική περίοδο η οποία διαφαίνεται να είναι εξαιρετικά “εύθραυστη” -λόγω της κατάστασης που παγκόσμια έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορονοϊού- αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης σε τηλεδιάσκεψη που συγκλήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαΐου από την ΕΝΠΕ και στην οποία μετείχε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη, με θέμα “Η επόμενη μέρα στον Τουρισμό μετά την πανδημία του κορονοϊού”, πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα , με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών και του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννη Ρέτσου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου, του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρου Βασιλικού και του προέδρου της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη.

“Τα προβλήματα πάρα πολλά στον τουριστικό τομέα και είναι απόλυτη αναγκαιότητα να στηριχθούν οι αεροπορικές εταιρείες, γιατί χωρίς αυτές δεν στηρίζεται ο τουρισμός. Οι στόχοι για το 2020 είναι να έχουμε τουλάχιστον το 1/6 του τουριστικού εισοδήματος που είχαμε πέρυσι ως χώρα” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχε επίσης και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Π. Νίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα ο σωστός τρόπος που η χώρα μας αντιμετώπισε την πανδημία, για να παρατηρήσει στη συνέχεια ωστόσο:

“Επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας και το θέμα της υγείας θα είναι το πρώτο ζητούμενο από τους επίδοξους φετινούς επισκέπτες φέτος, αλλά και στο μέλλον” είπε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας ακόμα ότι “πρέπει να ξαναδούμε εξ αρχής τον τουρισμό. Δίνεται η ευκαιρία επανασχεδιασμού, με έμφαση στο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη μεσογειακή διατροφή, την καθαριότητα. Για τον κόσμο που θα έρθει φέτος πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα θέματα διακίνησης, διαμονής, υγείας, διατροφής, ψυχαγωγίας -δεν πρέπει να υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα” κατέληξε ο Π. Νίκας.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, ακολούθησε, συνεδρίαση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, στην οποία δόθηκαν από τον περιφερειάρχη κατευθύνσεις εν όψει και των μεγάλων δυσκολιών που υπάρχουν για την φετινή τουριστική περίοδο.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η άμεση και πλήρης αναβάθμιση του τουριστικού σάιτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό της σάιτ και το οποίο θα ενημερώνεται συνεχώς και θα προβάλλει την Περιφέρειά μας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι  το Σάββατο 4 Ιουλίου -καθώς η φετινή τουριστική περίοδος ξεκινά την 1η Ιουλίου- θα γίνουν στην Σπάρτη τα εγκαίνια του infokiosk που θα λειτουργεί σε συνεργασία με τον δήμο της λακωνικής πρωτεύουσας. Μέσα στον Ιούλιο επίσης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το infokiosk της Κορίνθου, στον Ισθμό, ενώ ετοιμάζεται και του Ναυπλίου.

“Ολα θα γίνονται σε συνεργασία της Περιφέρειας με δήμους και τουριστικούς φορείς, θα υπάρχει αλληλοενημέρωση και προβολή της περιοχής, της Περιφέρειας και της Ελλάδας, ενώ θα επιδιώκεται συγκέντρωση πληροφοριών για μια στοχευμένη τουριστική πολιτική” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο