Πέτρος Τατούλης «Η Περιφερειακή αρχή και η Νέα Πελοπόννησος είναι πολύ περήφανη για το έργο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Περιφερειακή αρχή και η Νέα Πελοπόννησος είναι πολύ περήφανη για το έργο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη συζήτηση του απολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και σημείωσε ότι «αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, παίρνουμε αποφάσεις και εδραιώνουμε ένα ισχυρό πολιτικό προφίλ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας».

 

Χωρίς την Περιφέρεια το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου θα ήταν πολύ πίσω

«Εάν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τους επαΐοντες, το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ήταν πολύ πίσω σε σχέση με το τουριστικό προϊόν άλλων Περιφερειών και της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφέρθηκε στη σημερινή Υπουργό Τουρισμού, η οποία χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου το σημαντικότερο εταίρο στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, «τις ίδιες κουβέντες άλλωστε τις είπαν και οι Υπουργοί Τουρισμού των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Είχαμε σχέδιο και όραμα, κάναμε και προσελκύσαμε σημαντικές επενδύσεις, τις οποίες εμείς βρήκαμε, για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και την εν΄.λισχυση της περιφερειακής μας οικονομίας».

Εκτελούμε το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους πολίτες της Πελοποννήσου

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, το οποίο δεν μας χαρίστηκε. Το διεκδικήσαμε με τις γνώσεις, την εμπειρία και το σχέδιό μας και αυτή τη στιγμή υλοποιούμε ένα πρόγραμμα της τάξης των 60 – 80 εκατομμυρίων ευρώ, όταν οι άλλες περιφέρειες της χώρας υλοποιούν προγράμματα της τάξης των 4-5 εκατομμυρίων» δήλωσε ακολούθως ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματα αυτά αποδίδονται στους ίδιους τους πολίτες».
Οι παρεμβάσεις στις υποδομές της Πελοποννήσου είναι πρωτόγνωρες σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «χωρίς την Περιφέρεια δεν θα γινόταν κανένα έργο στην Πελοπόννησο, ούτε από τις Δημοτικές αρχές, αφού όλα τα έργα χρηματοδοτούνται από το δικό μας πρόγραμμα».

Πρωταθλήτρια του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο όψιμο ενδιαφέρον για το ΕΣΠΑ από αυτούς που κατηγορούσαν την Περιφερειακή αρχή εστίασε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «γιατί όταν παραλάβαμε την ευθύνη του η απορροφητικότητά του ήταν στο 8 % με εντάξεις στο 12% και το τρέξαμε με 130%, με αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να βρεθεί στις τρείς πρώτες θέσης υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ από την προτελευταία όταν το παραλάβαμε», επισημαίνοντας ότι διαψεύστηκαν όλοι όσοι μιλούσαν για απεντάξεις έργων και “overbooking”.

Πολιτική μικροψυχία, απουσία και πλήρης αντίδραση η στάση της μείζονας αντιπολίτευσης

«Καθένας έχει τη δική του προσωπική ιστορική διαδρομή και δεν μπορεί άλλα να λέει το 2012 και άλλα το 2016. Ο τόπος μας είναι μικρός και οι πολίτες μας γνωρίζουν καλά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης σχολιάζοντας τη στάση της μείζονoς αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και συνέχισε «η δήθεν φιλική προσφυγή σας στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων είναι αλλοθική συμπεριφορά γιατί δεν μπορείτε να αντιληφθείτε το πολιτικό προφίλ που έχει εδραιώσει η Περιφερειακή αρχή και το οποίο σας υπερβαίνει. Ανεξάρτητα τι λέτε ως μειοψηφία, η κοινή γνώμη έχει άποψη για την Περιφερειακή αρχή. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δημιουργούμε ισχυρό πολιτικό προφίλ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
«Εμφανίζετε υπαρξιακά προβλήματα υστερόβουλων που αποκαθήλωσε η πραγματικότητα. Αυτό υποδηλώνει ότι αντιμετωπίζετε προσωπικά προβλήματα τα οποία όμως δεν αφορούν ένα πολιτικό όργανο όπως η Περιφέρεια» πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, «Απουσιάζετε από όλα τα μεγάλα γεγονότα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αυτό καταδεικνύει τα ψέματά σας ότι δήθεν κόπτεστε για τη συλλογικότητα».
Ο Περιφερειάρχης στηλίτευσε επίσης την πολιτική μικροψυχία και ανεντιμότητα όσων είχαν μάθει να κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εξασφαλίζοντας δικά τους ανταλλάγματα και υπογράμμισε ότι «όσοι ήταν καβάλα στα τρακτέρ μέχρι χθες, σήμερα ντρέπονται να πάρουν θέση. “Επαναστάτες του χθες κουτσομπόλες της ιστορίας σήμερα”. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία της αντιπολίτευσης να στηρίξει μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση, αλλά και στο γεγονός ότι οι Περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονoς αντιπολίτευσης βρίσκονται σε δύσκολη θέση από τον πατερναλισμό του επικεφαλής τους, αφού αναγκάζονται να ταυτίζονται με απόψεις που δεν πιστεύουν».

Υπηρετούμε τη νομιμότητα και μόνο

«Υπηρετούμε μόνο τη νομιμότητα και μας ενδιαφέρει μόνο η τήρησή της. Γι’ αυτό είναι ξεκάθαρες οι αποφάσεις μας» ανέφερε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και χαρακτήρισε τεράστιο λάθος την άποψη ότι «χαριστικά ή επιλεκτικά προσφέρουμε τη βοήθειά μας . Βοηθάμε πάντα χωρίς ποτέ να χρησιμοποιούμε ή να εκμεταλλευόμαστε τα γεγονότα. Εδώ υπηρετούμε το θεσμό της Περιφέρειας και όχι της Κυβέρνησης ή των Δήμων, τους οποίους ούτε ελέγχουμε, ούτε πατρονάρουμε, αντίθετα είμαστε πάντα επίκουροι σε ότι χρειάζονται με καθαρό τρόπο. Οι Δήμαρχοι ωστόσο δεν μπορούν να κουνάν το δάχτυλο. Οι εποχές που υπέγραψα το μνημόνιο, αλλά δεν το διάβασα πέρασαν».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο