Γνωμοδοτική επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίασή του χθες Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Στην επιτροπή θα μετέχουν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαργαρίτα Σπυριδάκου (πρόεδρος) και οι Αθηνά Κόρκα, Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Ντίνα Νικολάκου, Τζένη Δημητρακοπούλου, Γιάννης Μπουντρούκας και Μαρία Μήτση, καθώς και προσωπικότητες, όπως οι Αριστείδης Δουλαβέρας καθηγητής Πανεπιστήμιου του Πελοποννήσου, Γιώργος Κόντης Γεώργιος διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών, Γεωργία Κακούρου – Χρόνη Γεωργία επιμελητήρια Εθνικής Πινακοθήκης, Γιάννης Πλεμμένος Ιωάννης ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Εύη Μεντή πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Ν. ΖΑΧΑΡΙΑ

Στο μεταξύ, το πρόγραμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Καλαμάτα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 παρέδωσε σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Ζαχαριάς.

Η επίσκεψη στην Τρίπολη του Ν. Ζαχαριά -προέδρου στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- έγινε με την ιδιότητά του ως επιστημονικός υπεύθυνος για το πρόγραμμα “Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας” που υλοποιούν από κοινού ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η κοινωφελής επιχείρηση “Φάρις” και το πιο πάνω ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Κώστας Τζιούμης: «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία επ’ ωφελεία της υγείας των δημοτών μας»

Έξυπνες ιατρικές συσκευές παραδόθηκαν σε μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης, την Πέμπτη 18/4/2024, στο πλαίσιο υλοποίησης της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON “SMART BEAR”. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε: «Αφορά την παρακολούθηση της υγείας ηλικιωμένων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο