Φεβρουαρίου 18, 2020

Οι "Α.με.Α. εν δράσει..." προέβησαν σε επίσκεψη στην Περιφέρεια χρησιμοποιώντας τη νέα εγκατάσταση πρόσβασης Α.με.Α

Οι "Α.με.Α. εν δράσει..." προέβησαν σε επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Νίκα χρησιμοποιώντας τη νέα εγκατάσταση  πρόσβασης Α.με.Α. και ανελκυστήρα όπου πρόσφατα τοποθετήθηκαν στο κτίριο.

Ένα υπερσύγχρονο ασανσέρ με πρόσβαση εκτός από αμαξίδια είχε και φωνητικές οδηγίες για τυφλούς και την αρίθμηση των ορόφων σε κώδικα braille και μερικές μεταλλικές ράμπες πρόσβασης με αρκετά καλή κλίση μας οδήγησαν στον πάνω όροφο και στο γραφείο του Περιφερειάρχη.

Εκεί ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του άκουσαν προσεκτικά και με διάθεση τις παρατηρήσεις μας έτσι ώστε η όλη εγκατάσταση να τελειοποιηθεί και λειτουργικά.

Θα χρειαστεί μια θέση στάθμευσης Α.με.Α. δίπλα στην Περιφέρεια όπως και μια ράμπα
πρόσβασης δίπλα στο πεζοδρόμιο για να μην χρειάζεται κάποιος να πάει απο τη μοναδική ράμπα που βρίσκεται στην οδό Φωτάκου διασχίζοντας με επικινδυνότητα τον δρόμο και τέλος ένα κουδούνι με θυροτηλεόραση στην κλειστή πόρτα που συναντήσαμε και δεν είχαμε τρόπο να μπούμε παρά μόνο στέλνοντας κάποιον από την κυρίως είσοδο για να μας ανοίξει.

Ο κος. Περιφερειαρχης μας τόνισε ότι πέρα από αυτές τις βελτιώσεις λειτουργικότητας θα γίνουν προσβάσιμα όλα τα κτίρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου τόσα χρόνια ήταν απροσπέλαστα για σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε τον κ.Νίκα και τους συνεργάτες του για την ευαισθησία που δείχνουν προς τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες όπως είναι και τα Άτομα με Αναπηρία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 21:04

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr