Ιανουαρίου 04, 2020

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Π.Ε. Μεσσηνίας, Π.Ε. Αργολίδας, Π.Ε. Κορινθίας εν όψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Π.Ε. Μεσσηνίας, Π.Ε. Αργολίδας, Π.Ε. Κορινθίας εν όψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

Κατάσταση ετοιμότητας στην Π.Ε. Αργολίδας, εν όψει του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας

sopparg4012020 1 1024x768

Ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκληθούν στην Αργολίδα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας “Ηφαιστίων”, το οποίο αναμένεται να “χτυπήσει” από αύριο Κυριακή 5 Ιανουαρίου την περιοχή της Πελοποννήσου -αλλά και την Ελλάδα γενικότερα- αποτέλεσε το αντικείμενο της έκτακτης σύγκλησης του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Αργολίδας (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας), σήμερα το πρωί, στο Ναύπλιο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο.

Προς τους εκπροσώπους των δήμων, των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών οργανώσεων, δόθηκαν οδηγίες για τον συντονισμό που πρέπει να υπάρξει, αλλά και την ετοιμότητα για παρέμβαση εφόσον προκύψει ανάγκη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Διοικητές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ, οι υπευθυνοι Πολιτικής Προστασίας από όλους τους δήμους της Αργολίδας και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων της ΕΟΔ και του Ερυθρού Σταυρού.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα αυτοπροστασίας και αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επιφυλακή στην Π.Ε. Κορινθίας εν όψει της προβλεπόμενης κακοκαιρίας

soppkor4012020 1 1024x768

Τα μέτρα πρόληψης, οργάνωσης, ετοιμότητας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση κινδύνων από την επικείμενη επιδείνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από τα ξημερώματα αύριο, Κυριακή 5 Ιανουαρίου, συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) Κορινθίας, που συγκλήθηκε σήμερα Σάββατο 4 Ιανουαρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή.

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Υποδομών Χάρη Βυτινιώτη και Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνάς Κόρκα, καθώς και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων του του νομου, έγινε ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και δόθηκαν οδηγίες από τον Τ. Γκιολή για την μέγιστη δυνατή ετοιμότητα φορέων και υπηρεσιών της Π.Ε. προκειμένου να συνδράμουν όπου και όποτε χρειστεί στη διάρκεια των επόμενων 24ώρων.

Εκτός από την επιφυλακή των υπηρεσιών, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι και οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα αυτοπροστασίας και αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Π.Ε. Μεσσηνίας για την επερχόμενη κακοκαιρία, πλήρης η ετοιμότητα

soppmes4012020 4 f 1024x768

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί ήδη όλες οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, εν όψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας “Ηφαιστίων” που αναμένεται να ενσκήψει στην περιοχή από αύριο Κυριακή 5 Ιανουαρίου.

Αυτό επισημάνθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Μεσσηνίας (Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας) που συγκλήθηκε σήμερα Σάββατο το πρωί, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα.

Παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Διοικητικού – Οικονομικού Βασίλη Καπέλιου και των εκπροσώπων των δήμων, των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών οργανώσεων, αναλύθηκε η κατάσταση και δόθηκαν οδηγίες για τον συντονισμό που πρέπει να υπάρξει, αλλά και την ετοιμότητα για παρέμβαση εφόσον προκύψει ανάγκη.

Οπως τονίστηκε, εξ άλλου, θα πρέπει οι πολίτες να έχουν φροντίσει έγκαιρα για μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις -αλλά ακόμα κι όταν παραστεί ανάγκη να μετακινηθούν, να έχουν προηγουμένως λάβει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr