Βαγγέλης Γιαννακούρας: Μία έκθεση ιδεών, ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα από την Περιφερειακή Αρχή

Μία έκθεση ιδεών, ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι ήρθε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Ένα πρόγραμμα “παρωδία”

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε με προχειρότητα, αφού για παράδειγμα σε αυτό υπάρχουν έργα “ρετάλια” που έχουν ολοκληρωθεί και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Επίσης δεν υπάρχουν έργα με αναπτυξιακή χροιά,
Δεν υπάρχουν σε αυτό έργα που να σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

Για παράδειγμα υπάρχει μελέτη για το αρδευτικό έργο στο Βαλτεσινίκο και δεν το είδα ενταγμένο. Ακόμα η ηλεκτροδότηση στους ποταμούς Λάδωνα-Αλφειό στο Πυρρή, υπάρχει έτοιμη μελέτη για το φράγμα των Αραχαμιτών, ούτε αυτό εντάχθηκε.

Μία βασική προτεραιότητα είναι ο δρόμος Παραλογγοί-Τριπόταμα που απομένει ένα κομμάτι ενός χιλιομέτρου και χρειάζονται κάποια χρήματα. Ούτε και αυτό το έργο εντάχθηκε.

Ακόμα εντάσσεται νέο έργο στο δρόμο Τρίπολης-Πύργου που να μπει, αλλά πρώτα να ολοκληρωθεί το ανεκτέλεστο έργο που υπάρχει.

Και θέλω να επισημάνω πως θα πρέπει, όταν μάλιστα δεν υπάρχει πλέον και το πρόγραμμα του Φιλόδημου, η Περιφέρεια να κάνει έργα στα μικρά χωριά, και χαίρομαι που ο κ.Περιφερειάρχης το κατάλαβε και θα προχωρήσει σε τέτοια έργα.

Επίσης δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός πως το έργο στην Κώμη δεν δόθηκε σε καμία τεχνική εταιρεία από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, λες και δεν υπήρχαν τέτοιες εταιρείες και δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία εκτός Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Νότια Κυνουρία

Την Τρίτη 02/04/2024 λόγω εργασιών του ΑΔΜΗΕ θα πραγματοποιηθεί...

Μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Μεσσηνία – Παπαδόπουλος : Πολύ νωρίς να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός

Από τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...

Σεισμός πάνω από 5 ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο

Τοπική ώρα: 29-03-2024 09:12 Μέγεθος: 5.7 R Επίκεντρο: 30 χλμ Δυτικά των Φιλιατρών Μεσσηνίας Εστιακό...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με
Μετάβαση στο περιεχόμενο