Δεκεμβρίου 03, 2019

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Μία έκθεση ιδεών, ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα από την Περιφερειακή Αρχή

Μία έκθεση ιδεών, ένα φανταστικό τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχοι πόροι ήρθε προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου από την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.

Ένα πρόγραμμα "παρωδία"

Ένα τεχνικό πρόγραμμα που συντάχθηκε με προχειρότητα, αφού για παράδειγμα σε αυτό υπάρχουν έργα "ρετάλια" που έχουν ολοκληρωθεί και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Επίσης δεν υπάρχουν έργα με αναπτυξιακή χροιά,
Δεν υπάρχουν σε αυτό έργα που να σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

Για παράδειγμα υπάρχει μελέτη για το αρδευτικό έργο στο Βαλτεσινίκο και δεν το είδα ενταγμένο. Ακόμα η ηλεκτροδότηση στους ποταμούς Λάδωνα-Αλφειό στο Πυρρή, υπάρχει έτοιμη μελέτη για το φράγμα των Αραχαμιτών, ούτε αυτό εντάχθηκε.

Μία βασική προτεραιότητα είναι ο δρόμος Παραλογγοί-Τριπόταμα που απομένει ένα κομμάτι ενός χιλιομέτρου και χρειάζονται κάποια χρήματα. Ούτε και αυτό το έργο εντάχθηκε.

Ακόμα εντάσσεται νέο έργο στο δρόμο Τρίπολης-Πύργου που να μπει, αλλά πρώτα να ολοκληρωθεί το ανεκτέλεστο έργο που υπάρχει.

Και θέλω να επισημάνω πως θα πρέπει, όταν μάλιστα δεν υπάρχει πλέον και το πρόγραμμα του Φιλόδημου, η Περιφέρεια να κάνει έργα στα μικρά χωριά, και χαίρομαι που ο κ.Περιφερειάρχης το κατάλαβε και θα προχωρήσει σε τέτοια έργα.

Επίσης δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός πως το έργο στην Κώμη δεν δόθηκε σε καμία τεχνική εταιρεία από την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, λες και δεν υπήρχαν τέτοιες εταιρείες και δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία εκτός Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr