Περιφέρεια Πελοποννήσου: Λατομικές ζώνες σε όλες τις Π.Ε. για να μειωθεί το κόστος των οικοδομικών υλικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την δημοπράτηση των ανενεργών λατομικών χώρων, εντός των καθορισμένων λατομικών ζωνών, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με σημερινό έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

“Η Περιφέρειά μας, θεωρώντας τη διαδικασία του καθορισμού των λατομικών περιοχών ως θέμα ύψιστης σημασίας για τον χωροταξικό σχεδιασμό και την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και γενικότερα της χώρας, έχει προβεί με σειρά ενεργειών της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στη διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών και το σχετικό έργο οδεύει προς ολοκλήρωση, για το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων μας” σημειώνει στο εν λόγω εγγραφό του ο περιφερειάρχης. Και καταλήγει:

“Εχοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την υλοποίηση εξέχουσας σημασίας ιδιωτικών έργων και ειδικότερα τουριστικών υποδομών και προκειμένου να διευκολυνθεί από πλευράς επάρκειας και κόστους η κατασκευή τους, παρακαλούμε να ξεκινήσετε την προβλεπόμενη από το άρθρο 53 του Ν.5412/2018 διαδικασία για την δημοπράτηση των ανενεργών λατομικών χώρων που βρίσκονται εντός των καθορισμένων λατομικών περιοχών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο