Συνάντηση Νίκα με την Παναρκαδική Ομοσπονδία και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συναντήσεις με την Παναρκαδική Ομοσπονδία και με τη βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Μ. Σούκουλη στη συνέχεια επισκέφθηκε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης. Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σήμερα είχα πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις:
?Υποδέχθηκα στο γραφείο μου τη βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένα Σούκουλη, με την οποία συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Κορινθίας.
?Είδα εκπροσώπους από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, με τους οποίους είχαμε μακρά συζήτηση σχετικά με την αρκαδική ομογένεια ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον κεντρικό ρόλο που τα μέλη της Ομοσπονδίας ζήτησαν να έχει η ΠΟΕ στις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν το 2021 για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
?Επισκέφθηκα, επίσης, το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, ξεναγήθηκα από τον υπεύθυνο του μουσείου στα διάφορα εκθέματα του μουσείου, τα οποία καλύπτουν τις περιόδους από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έως και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη γερμανική κατοχή το 1944. Το σημαντικό αυτό ίδρυμα αξίζει -και και πρέπει να τύχει- ιδιαίτερης προσοχής, καθώς μέσα από τα εκθέματα περιγράφεται ανάγλυφα ο αγώνας των Ελλήνων εναντίον κάθε κατακτητή, καθώς και η προσφορά των Αρκάδων στην υπόθεση της ελευθερίας της πατρίδας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο