Οι προτεραιότητες του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα μικρό έργα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας που εντάχθηκαν μετά τις εκλογές δεν θα προχωρήσουν. Θα τα απεντάξουμε. Θα εντάξουμε άλλα έργα».

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/Qn0Q1mSfuco” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Αυτό, δήλωσε απ΄ την Τρίπολη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την παρουσίαση των νέων αντιπεριφερειαρχών.

Και συνέχισε:

«Επισκέφθηκα τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, ο οποίος και με ενημέρωσε, ότι θα τα μεταφέρει τα χρήματα του ΠΕΠ Πελοποννήσου σε άλλες κεντρικές ανάγκες, γιατί υπάρχει κίνδυνος αυτά να χαθούν, λόγω χαμηλής απορροφητικότητας. Με 21% απορρόφηση υπάρχει κίνδυνος αυτά να χαθούν και για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση θα τα κατευθύνει αλλού. Εμείς, ωστόσο, θα προσπαθήσουμε τα χρήματα που αναλογούν για την Πελοπόννησο να εξασφαλιστούν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νίκας δήλωσε τα εξής:

• Για τα θέματα της παραλαβής απ’ την απερχόμενη περιφερειακή αρχή

«Για να παραλάβω θα πρέπει πρώτα να εισέλθει απ’ την 1η Σεπτέμβρη, ειδική εταιρεία, η οποία και θα ελέγξει όλα τα στοιχεία. Μακάρι όλα να είναι καλά και όλα να είναι καθαρά».

• Για τις πιθανές συνεργασίες

«Εμείς θέλουμε τις συνεργασίες με τις περιφερειακές παρατάξεις. Μακάρι να υπάρξουν τέτοιες με τις παρατάξεις Δέδε, Μπουντρούκα, αλλά και ακόμα και με αυτή του κ. Τατούλη, εκτός φυσικά από 3-4 άτομα που έχουν μία άλλη στάση και θεώρηση», δήλωσε ο κ. Νίκας.

• Για τις μετεγκαταστάσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

«Θα έχω συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα θέματα με τα κτίρια των στρατοπέδων. Σήμερα, δαπανούμε 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο, για μισθώματα νοικιασμένων κτιρίων. Θέλουμε την στέγαση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας στους χώρους των στρατοπέδων. Θα έλεγα, επιπροσθέτως, να στεγαστούν εκεί και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες».

• Για το έργο ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

«Τα λόγια περίσσεψαν. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να χαθούν τα χρήματα της Ευρωπαικής Ένωσης. Έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα και δεν μπορεί να γίνει κάτι ριζικά διαφορετικό. Θα κρατήσουμε, θα αλλάξουμε ότι αλλάζει, θα κάνουμε συνεννοήσεις με τους δήμους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε οικόπεδα σήμερα για να γίνουν τα εργοστάσια. Θα αντιμετωπίσει το θέμα το περιφερειακό συμβούλιο, έτσι όπως πρέπει, όταν έρθει η ώρα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο