Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου: Συνάντηση με υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειαρχες στην Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση με τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Τρίπολης πραγματοποίησαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ), την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Τρίπολη.

 Με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με τη βοήθεια 25μελούς ερευνητικής ομάδας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής το Πρόεδρο του ΤΟΠ κ. Κων/νο Μαρινάκο, επιχειρείται για πρώτη φορά σε τέτοιο γεωγραφικό εύρος, η έγγραφη αποτύπωση των απόψεων των υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών σε τριάντα οκτώ Δήμους κατανεμημένους σε δύο Περιφέρειες για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται κατά τόπους και δια ζώσης συναντήσεις.

Στην συνάντηση με τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Τρίπολης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο νυν Δήμαρχος κ. Παυλής Δημήτριος και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης, κ.Τσιαμούλος Νικόλαος, κ. Βόσνος Δημήτριος, κ. Τζιούμης Κων/νος και κ. Κατσαφάνας Κων/νος καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τους συνόδευαν. Εκ μέρους των Τουριστικών Φορέων το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του ΤΟΠ-ΕΞΑ κ. Μαρινάκος Κων/νος, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΤΟΠ, μέλος της Διοικούσας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Πολλάλης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΑ κ. Ροϊνιώτης Αλέξανδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΑ κ. Δαμόπουλος Ασημάκης, μέλη Δ.Σ και συνεργάτες των δύο φορέων.

Σε ένα ανοικτό διάλογο που αναπτύχθηκε με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, εξετάστηκαν τα σημαντικότερα διαρθρωτικά προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και οι πολιτικές, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν εκατέρωθεν για την από κοινού αντιμετώπισή τους. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και κατ΄επέκταση και των επισκεπτών, καθώς και στην αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Οι προτάσεις που κατετέθησαν από τους υποψηφίους ήταν αξιόλογες αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΟΠ-ΕΞΑ κ. Μαρινάκος «τα έργα με αξία για τον τόπο και την οικονομία είναι τα υλοποιήσιμα έργα. Καθημερινά κατατίθενται προτάσεις τόσο από υποψηφίους όσο και από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, αρκετές από τις οποίες αξιόλογες, πλην όμως όσο αυτές αποτελούν μεμονωμένες δράσεις, δίχως να έχουν ενταχθεί σε ένα κοινό σχεδιασμό με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δίχως προϋπολογισμό κόστους και την αντίστοιχη διασφάλιση πόρων χρηματοδότησης κινδυνεύουν να αποτελέσουν ανεκπλήρωτες ευχές στα συρτάρια των υποψηφίων».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, παρά την ετερογένεια σε αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι κατά τόπους περιοχές, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε επίπεδο περιφερειακού σχεδιασμού, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους αναπτυξιακούς φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της Πελοποννήσου, να συμπράξουν και μέσα από μια κοινή διαδρομή, ως μια «επιχειρηματική μονάδα», να διεκδικήσουμε προστιθέμενη κοινωνική αξία για τον τόπο, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την θέση που αρμόζει για την Πελοπόννησο στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο