Μαΐου 17, 2019

Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου: Συνάντηση με υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειαρχες στην Πελοπόννησο

Συνάντηση με τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Τρίπολης πραγματοποίησαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ), την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Τρίπολη.

 Με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με τη βοήθεια 25μελούς ερευνητικής ομάδας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής το Πρόεδρο του ΤΟΠ κ. Κων/νο Μαρινάκο, επιχειρείται για πρώτη φορά σε τέτοιο γεωγραφικό εύρος, η έγγραφη αποτύπωση των απόψεων των υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών σε τριάντα οκτώ Δήμους κατανεμημένους σε δύο Περιφέρειες για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται κατά τόπους και δια ζώσης συναντήσεις.

Στην συνάντηση με τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Τρίπολης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο νυν Δήμαρχος κ. Παυλής Δημήτριος και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης, κ.Τσιαμούλος Νικόλαος, κ. Βόσνος Δημήτριος, κ. Τζιούμης Κων/νος και κ. Κατσαφάνας Κων/νος καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που τους συνόδευαν. Εκ μέρους των Τουριστικών Φορέων το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του ΤΟΠ-ΕΞΑ κ. Μαρινάκος Κων/νος, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΤΟΠ, μέλος της Διοικούσας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Πολλάλης Δημήτριος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΑ κ. Ροϊνιώτης Αλέξανδρος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΑ κ. Δαμόπουλος Ασημάκης, μέλη Δ.Σ και συνεργάτες των δύο φορέων.

Σε ένα ανοικτό διάλογο που αναπτύχθηκε με κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, εξετάστηκαν τα σημαντικότερα διαρθρωτικά προβλήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και οι πολιτικές, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν εκατέρωθεν για την από κοινού αντιμετώπισή τους. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια και στην ποιότητα ζωής των πολιτών και κατ΄επέκταση και των επισκεπτών, καθώς και στην αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της περιοχής.

Οι προτάσεις που κατετέθησαν από τους υποψηφίους ήταν αξιόλογες αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΟΠ-ΕΞΑ κ. Μαρινάκος «τα έργα με αξία για τον τόπο και την οικονομία είναι τα υλοποιήσιμα έργα. Καθημερινά κατατίθενται προτάσεις τόσο από υποψηφίους όσο και από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων, αρκετές από τις οποίες αξιόλογες, πλην όμως όσο αυτές αποτελούν μεμονωμένες δράσεις, δίχως να έχουν ενταχθεί σε ένα κοινό σχεδιασμό με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δίχως προϋπολογισμό κόστους και την αντίστοιχη διασφάλιση πόρων χρηματοδότησης κινδυνεύουν να αποτελέσουν ανεκπλήρωτες ευχές στα συρτάρια των υποψηφίων».

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, παρά την ετερογένεια σε αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι κατά τόπους περιοχές, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε επίπεδο περιφερειακού σχεδιασμού, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους αναπτυξιακούς φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα της Πελοποννήσου, να συμπράξουν και μέσα από μια κοινή διαδρομή, ως μια «επιχειρηματική μονάδα», να διεκδικήσουμε προστιθέμενη κοινωνική αξία για τον τόπο, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την θέση που αρμόζει για την Πελοπόννησο στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr