ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΜήνυμα νίκης από την Κόρινθο και το Κιάτο για τον Πέτρο Τατούλη

Μήνυμα νίκης από την Κόρινθο και το Κιάτο για τον Πέτρο Τατούλη

Από την Κορινθία όπου περιόδευσε χθες ο Πέτρος Τατούλης με τους συνεργάτες του εστάλη το μήνυμα της νίκης . Το κλίμα στους δρόμους, στα καφενεία και στα «πηγαδάκια» της Κορίνθου και του Κιάτου ήταν ανθρώπινα ζεστό και πολιτικά ένθερμο.

Ο κόσμος ενεθάρρυνε τον Πέτρο Τατούλη να συνεχίσει δυναμικά. «Εμείς είμαστε μαζί σου Πέτρο», του τόνιζαν.  Έδωσαν το μήνυμα στήριξης στον δικό τους Πέτρο, στον δικό τους Περιφερειάρχη, που είναι κοντά στον καθένα ξεχωριστά, και παλεύει για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου. 

Ο Πέτρος Τατούλης από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίησή του για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό του γιατί όπως είπε «η δύναμή του είναι οι ίδιοι οι πολίτες» και τόνισε ότι το διακύβευμα για αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι αν θα πάμε μπροστά ή αν θα επιστρέψουμε πίσω.

Μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει, αλλά και για αυτά που ήδη υλοποιούνται ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και υπογράμμισε «τα εξασφαλίσαμε με τους συνεργάτες μου με σκληρή δουλειά και με το σχέδιό μας. Αυτές είναι οι εγγυήσεις και για την επιτυχή ολοκλήρωσή τους. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε λύσει σημαντικά προβλήματα και έχουμε έμπρακτα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική της».

kiato tat2

«Προτεραιότητα της Περιφερειακής αρχής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Πέτρος Τατούλης το τιμόνι της Πελοποννήσου το 2011 ήταν και είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον Πελοποννήσιο πολίτη. Με συγκεκριμένη στρατηγική και ακολουθώντας έναν σχεδιασμό που στοχεύει στην ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας υλοποιήθηκαν στην Κορινθία έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 250.000.000 ευρώ», υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.

Παρεμβάσεις έχουν γίνει σε όλους τους κύριους και σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους αρμοδιότητάς της Περιφέρειας μεταξύ των οποίων οι εθνικοί οδοί Κορίνθου – Επιδαύρου και Κορίνθου – Άργους, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι το 2018 5.900.000 €.

Έχουν επίσης γίνει πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, έργα καθαρισμού των πρανών, σημάνσεις και διαγραμμίσεις αλλά και έργα ηλεκτροφωτισμού συμβάλλοντας στην ασφάλεια των μετακινήσεων.

Σπουδαίο το έργο μας στην περιοχή του Δήμου Σικυωνίων

Σπουδαίο χαρακτήρισε το έργο της Περιφερειακής αρχής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Έργα δομών υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Κιάτου, ύδρευσης, όπως η ενίσχυση της υδροδότησης του Δήμου Σικυωνίων και η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, με 5,4 εκατομμύρια ευρώ, οδικών τμημάτων, όπως του δρόμου Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα και Λαύκα – Καστανιά – Διάσελο, αρδευτικών έργων και σχολικών υποδομών, έχουν αλλάξει την εικόνα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Προτεραιότητα η αρχαιολογική περιοχή της Κορίνθου

“Εδώ και δεκαετίες η αρχαιολογική περιοχή της Κορινθίας αποτελούσε ένα ακανθώδες ζήτημα και μια μεγάλη πρόκληση, ώστε να αναδειχθεί και να ενταχθεί στην οικονομία της περιοχής. Προσεγγίσαμε πολιτικά την περιοχή και σχεδιάσαμε την αναπτυξιακή της προοπτική εξασφαλίζοντας επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ.  Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού εκτελέσαμε προγράμματα επεμβάσεων και ανάδειξης πληθώρας  μνημείων της Κορινθίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ανασκαφικές έρευνες στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος, στην αρχαία Αγορά Σικυώνας, στη ρωμαϊκή έπαυλη στην Κατουνίστρα Λουτρακίου, στη Φανερωμένη Χιλιομοδίου, στον Αρχαίο Φενεό, στο Σπήλαιο Κλένιας και αποκαταστάθηκαν δομικά οι δύο Κούροι, που επανατοποθετήθηκαν στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, συνολικού προϋπολογισμού 840.000 €.

kiato tat3

Από το πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήσαμε ακόμη τη «Στερέωση και αποκατάσταση τμήματος της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία στην Ζάχολη προϋπολογισμού 1.140.000 € και έχουμε προβεί σε δράσεις για την προστασία του αρχαιολογικού και βυζαντινού ενδιαφέροντος στην Κόρινθο, Τενέα, Κόρφο, Νεμέα, Περαχώρα προϋπολογισμού 3.700.000 €.

Ήδη έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση των εργασιών ανάδειξης στο Λιμάνι των Κεχρεών, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, της αρχαίας Διόλκου με 2,2 εκατομμύρια ευρώ καθώς και κτιριακών παρεμβάσεων και αναβάθμισης του Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου, το οποίο ήδη εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας με 1,3 εκατομμύρια ευρώ”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ ευρώ για την υγεία

Όσον αφορά τον τομέα της υγείας και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Νοσοκομείο Κορίνθου, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να ενταχθούν και να υλοποιηθούν 3 έργα στο  Γ. Ν. Κορίνθου που αφορούσαν σε κτιριακές παρεμβάσεις και προμήθεια εξοπλισμού για την ψυχιατρική κλινική, το τμήμα επειγόντων περιστατικών και του Χειρουργείου καθώς και προμήθεια ενός ασθενοφόρου με συνολικό προϋπολογισμό 1.670.000 €. Τρία ακόμα έργα χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν για τον «Εκσυγχρονισμό και  λειτουργική αναβάθμιση των κέντρων Υγείας Κιάτου, Γκούρας και Ξυλοκάστρου» αρχικού προϋπολογισμού 830.000 €, ενώ θα ακολουθήσουν το Πολυδύναμο Καλιάννων, και τα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας.

Με 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε έργα το σύνολο των έργων ύδρευσης στην Κορινθία

«Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα ύψους 15 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Αυτή τη στιγμή η Κορινθία σε υδρεύσεις έχει το μεγάλο μερίδιο από το πρόγραμμα της Περιφέρειας  το οποίο φτάνει σε ποσοστό 70% του συνολικού προϋπολογισμού της πρόσκλησης.

Στόχος μας η δημιουργία σύγχρονου διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας

«Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου εξαρχής κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων του χώρου του, στην περιοχή της παλιάς πύλης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε ότι ήδη έχει συνεννοηθεί με τη Μητρόπολη Κορίνθου για τη δημιουργία campus μακροχρόνιας φιλοξενίας ΑΜΕΑ στο παλαιό εκκλησιαστικό Λύκειο Λουτρακίου. 

Το πρώτο αστρονομικό πάρκο στην Κορινθία

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η δημιουργία του πρώτου αστρονομικού πάρκου, σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο. Τατούλη, ο οποίος ενημέρωσε ότι η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε τελική φάση και θα ενταχθεί με 2,2 εκατομμύρια στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

kiato tat1

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια περπατήσαμε μαζί μια δύσκολη ανηφοριά. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά ο Τόπος μας.  Όταν όλα φάνταζαν αδιέξοδα πήρα την ευθύνη. Με καθαρές κουβέντες εξήγησα ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν μεσσία να βρει τις λύσεις γιατί απλά στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία δεν υπάρχουν μεσσίες. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ορόσημο αυτής της διαδρομής.  Νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους Πελοποννήσιους για την δύναμη που μου έδωσαν. Μαζί πετύχαμε, μαζί καταφέραμε: Μαζί θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο