Από την Κυνουρία τα πολιτικά μηνύματα του Τατούλη: “Περπατήσαμε με τα δικά μας πόδια και αυτή είναι η αυγή μιας νέας πολιτικής εποχής”

Επίσκεψη στον Τυρό και το Λεωνίδιο πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης το Μεγάλο Σάββατο. Ο Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, βρέθηκε κοντά στους συμπατριώτες του, που του άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά , ευχαριστώντας τον θερμά για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε όλη την περιοχή. 

“Τεράστιο το έργο που έγινε σε αυτήν την περιοχή” 

“Η στενή συνεργασία όλων μας απέδωσε καρπούς.  Εργαστήκαμε μαζί και αυτήν την στιγμή μια απομονωμένη περιοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Τα λιμάνια του Άστρους, του Τυρού, το αλιευτικό καταφύγιο της Σαμπατικής έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του λιμανιού του Λεωνιδίου, έργο για το οποίο φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο δρόμος Τρίπολη- Άστρους , στον οποίο οι επενδύσεις των τελευταίων ετών θα αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της παράκαμψης των Δολιανών που είναι σε εξέλιξη, αλλά και από την άλλη πλευρά , στην πρώτη φάση του παραλιακού άξονα της ανατολικής Πελοποννήσου, με την παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι, δημιουργούμε υποδομές για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης τετραετίας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης. 

“Αναρριχητικός και Καταδυτικός προορισμός η Κυνουρία” 

Οδικοί άξονες, όπως ο δρόμος Πελετά- Κρεμαστή, ο κόμβος της Πλάκας, ο κόμβος του Τυρού, έργα άρδευσης και ύδρευσης, έργα μέσα στα χωριά και συντήρηση αγροτικών οδών, αναπαλαιώσεις μονών και εκκλησιών, το γηροκομείο του Λεωνιδίου, ο χώρος πολιτισμού “Φάμπρικα” συνθέτουν το πλέγμα της σημαντικής προσφοράς του Πέτρου Τατούλη στην ευρύτερη περιοχή. Αλλά και σε ενέργειες που προωθούν δραστικά την πραγματική οικονομία η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μπει μπροστά. Η ενίσχυση του Φεστιβάλ Αναρρίχησης και η ένταξη του στην Μυθική Πελοπόννησο ως αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου έχει ως αποτέλεσμα η Νότια Κυνουρία να καθίσταται πια προορισμός για τους αναρριχητές παγκοσμίως. Από την άλλη πλευρά, η προσπάθεια για την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην χώρα στον Τυρό Αρκαδίας, μετά από χίλια κύματα φθάνει αισίως στο τέλος της, δημιουργώντας έναν νέο στόχο για την Κυνουρία, την καθιέρωση της ως προορισμό κατάδυσης.”Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ μπορούμε πια να μιλάμε για την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην χώρα”, ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούλης μιλώντας με ψαράδες και καταστηματάρχες 

tatoulis tyro2

“Κοινωνικός Φιλελευθερισμός και Προοδευτικός Καπιταλισμός πρέπει να συνυπάρξουν για να εκφράσουν τον πατριωτικό κεντρώο χώρο” 

Όπως πάντα έντονες και με βάθος ήταν και οι πολιτικές συζητήσεις. “Με γνωρίζετε χρόνια και ξέρετε καλά ότι ήμουν πάντα πιστός στις απόψεις μου. Δεν φοβήθηκα να της πω ούτε όταν κάποιοι θεώρησαν ότι αυτό θα σηματοδοτούσε το πολιτικό μου τέλος. Και για αυτόν τον λόγο έχω μείνει διαχρονικά όρθιος. Δεν γονάτισα ποτέ. Εδώ από την Κυνουρία ξεκινήσαμε μαζί αυτό

το ταξίδι και καταφέραμε να βγούμε από τα χαρακώματα των πράσινων, των κόκκινων και των μπλε καφενείων. Και να συμπορευτούμε όλοι μαζί για το καλό του δικού μας τόπου. Μετά την Αρκαδία, κάναμε το ίδιο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Και σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα θα κερδίσουμε. Το διακύβευμα δεν είναι μόνο η Πελοπόννησος, αλλά το χάραγμα της Αυγής μιας Νέας Εποχής για την χώρα.

tatoulis tyro3

Με προσωπικότητες που θα υπηρετούν τους θεσμούς. Με τους θεσμούς που θα γίνονται σεβαστοί λόγω της κλίμακας του εκτοπίσματος των προσωπικοτήτων. Με τον χώρο του κέντρου , την διαχρονική δύναμη που διαμορφώνει κοινωνικές πλειοψηφίες, να αποκτά ατζέντα και διακύβευμα για την επόμενη ημέρα του τόπου. Με συνεργασίες και συναινέσεις όχι στα λόγια, αλλά σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Κοινωνικός φιλελευθερισμός και προοδευτικός καπιταλισμός πρέπει να συνυπάρξουν για να εκφράσουν τον πατριωτικό κεντρώο χώρο.

tatoulis tyro51

Και σε αυτές τις μάχες, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος είναι πάντα πρωτοπόρος”, δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης για να καταλήξει συγκινημένος: “Η Κυνουρία δεν είναι απλά μια περιοχή. Είναι ένας αυτάρκης τόπος , με ανθρώπους που περπατούν με τα δικά τους πόδια , καθαρούς , τίμιους, που δεν χρειάζονται δεκανίκια. Είναι η πατρίδα μου. Αυτάρκη τόπο θέλουμε να κάνουμε την Πελοπόννησο. Την κοινή μας πατρίδα”. 

tatoulis tyro

tatoulis tyro4

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο