Δεκεμβρίου 27, 2018

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Ε. Νίκα στα Φιλιατρά το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας επισκέφθηκε τα Φιλιατρά και είχε συνάντηση και συζήτηση με πολίτες της περιοχής στο Δημοτικό Κατάστημα.

Στο πλαίσιο εισήγησής του, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανέπτυξε τις απόψεις του για το τι πρέπει να αλλάξει, επισημαίνοντας καταρχήν την αναγκαιότητα να αυξηθεί η απορρόφηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διαθέσιμα μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

nikas filiatra e

Δυστυχώς, η απορρόφηση των πολύτιμων αυτών πόρων βρίσκεται μόλις στο 17% σήμερα.

Ο υπ. Περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης μεγάλων έργων, τα οποία θα ωφελούν ολόκληρες περιοχές και εναντίον του κατακερματισμού της αναπτυξιακής προσπάθειας με μικρές και αποσπασματικές παρεμβάσεις, χωρίς αυτό να αποκλείει τα μικρού βεληνεκούς έργα, όπου αυτά είναι απαραίτητα.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να στηριχθεί και αναπτυχθεί ο ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες εισοδήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος είναι η αγροτική οικονομία, επισημαίνοντας την απόλυτη αναγκαιότητα να πραγματοποιείται σωστά η δακοκτονία, καθώς φέτος λείπουν δεκάδες εκατομμύρια εισοδήματος από κάθε Νομό λόγω απώλειας παραγωγής και υποβάθμισης της ποιότητας του ελαιολάδου.

nikas filiatra d

Ακόμη, υπογράμμισε την ιδιαίτερη στήριξη, της οποίας πρέπει να τύχουν περιοχές όπως εκείνη της Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, μία ιδιαίτερη ζώνη με πρωτοπορία στο γεωργικό τομέα, όπως είναι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε πανελλαδικό επίπεδο.

nikas filiatra t

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας εισοδήματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο τουρισμός και ο Παναγιώτης Ε. Νίκας στάθηκε στην αναγκαιότητα ορθής και πολύπλευρης υποστήριξής του για την προσέλκυση επισκεπτών, δεδομένου ότι η Πελοπόννησος - αν και διαθέτει το 60% των αρχαιολογικών πόρων της χώρας - δέχεται μόλις μισό εκατομμύριο τουρίστες σε σύνολο 32 εκατομμυρίων που επισκέπτονται την Ελλάδα.

nikas filiatra pe

Μετά το πέρας της ομιλίας του Π. Νίκα, ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες.

nikas filiatra tes

Στη συζήτηση παρέστησαν και στο τέλος της μίλησαν με θερμά λόγια για το Δήμαρχο και στήριξαν την υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, τους οποίους ο Π. Νίκας ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 15:19

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr