Επίσκεψη Γιαννακούρα στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων (video – pics(

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης γι’ αυτό επ’ ευκαιρία της παρουσίας μου στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στα Γιάννενα, θεώρησα αναγκαίο να επισκεφτώ και να ενημερωθώ από τους αρμόδιους για την λειτουργία της μονάδας διαχείρισης αστικών αποβλήτων (ΣΔΙΤ), που λειτούργησε για πρώτη μέρα, στις 17 Δεκεμβρίου, στην περιοχή Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων.

[iframe width=”700″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/hejkfEbCZZU” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Σε μία περιοχή περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Ιωαννίνων προς Ηγουμενίτσα.

Είχαμε την τύχη μαζί με τον συνάδελφο της Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιάννη Σταματάκο να είμαστε οι πρώτοι επισκέπτες της μονάδας.

Ξεναγηθήκαμε για τουλάχιστον 3 ώρες σε όλους τους χώρους. Ο Διευθυντής και οι άλλοι υπεύθυνοι της μονάδας απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα και απορίες που είχαμε και προσπάθησαν όσο μπορούσαμε τουλάχιστον να καταλάβουμε να μας εξηγήσουν επιστημονικά τα διάφορα στάδια επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Συνολικά σε ένα χώρο 35 στρεμμάτων σκεπασμένο γίνεται η μηχανική ανακύκλωση για χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί, υπάρχουν χώροι αναερόβιας επεξεργασίας του οργανικού μέρους, χώροι παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, χώροι χειρωνακτικής διαλογής καθώς και αίθουσα ενημέρωσης κοινού, γραφεία και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Το προσωπικό που προσλαμβάνεται είναι περίπου 70 άτομα. Ενημερωθήκαμε πως οι οικισμοί γύρω από την μονάδα έχουν αποδεχθεί τη λειτουργία της καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι από τους οικισμούς αυτούς ενώ και οι μικροεπαγγελματίες της περιοχής δηλώνουν ικανοποιημένοι και πως έχουν ωφεληθεί.

Επειδή οι τρεις μονάδες της Πελοποννήσου που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι πανομοιότυπες η Διεύθυνση της μονάδας της Ηπείρου μας πρότεινε εάν θέλουν κάποιοι να την επισκεφτούν για να δουν από κοντά τη λειτουργία της.
Εγώ οφείλω να ομολογήσω πως αισθάνθηκα, μετά την επίσκεψή μου, ανακουφισμένος γιατί διαπίστωσα από κοντά την βέλτιστη περιβαλλοντική λειτουργία της μονάδας.

Φωτογραφίες από την ξενάγηση στους χώρους της μονάδας και από το συνέδριο της ΕΝΠΕ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο