Την παραίτηση της κας Δούρου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την άμεση παραίτηση από τη θέση της Εντεταλμένης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κας Ρένας Δούρου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την απουσία της από την 8η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την απαράδεκτη επιστολή της που διαβάστηκε κατά την έναρξη των εργασιών.

“Όφειλε, από τη στιγμή που αποδέχθηκε το διορισμό της από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να βρίσκεται στη Χερσόνησο και να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης, να ενημερωθεί και να συνδράμει εποικοδομητικά”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ωστόσο όχι μόνο δε συμμετείχε, αλλά απέστειλε μια απαράδεκτη και προσβλητική επιστολή προς τους Έλληνες και Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, αμφισβητώντας την εντολή του Πρωθυπουργού και τη λειτουργία της δομής αυτής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Έθεσε επίσης η κα Δούρου ζητήματα εθνικής πολιτικής, υπερβαίνοντας το ρόλο και την ευθύνη της, δημιουργώντας τετελεσμένα τα οποία δυσχεραίνουν τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού στην άσκηση εθνικής πολιτικής.

Το ύφος επίσης που διαπνέει το χαιρετισμό της δε συνάδει με τις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας, εφόσον εμφανίστηκε τελεσιγραφικά να οριοθετεί τον τρόπο λειτουργίας της δομής αυτής σύμφωνα με τις δικές της κατευθύνσεις, μη σεβόμενη τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν παγιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο