Νοεμβρίου 02, 2018

Πέτρος Τατούλης «Πυλώνας ενίσχυσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη η Ελληνογερμανική Συνέλευση»

«Βρισκόμαστε εδώ ως πολιτικές οντότητες με κύριο στόχο να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ευρώπη, γιατί χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έναρξη της 8ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Σημείωσε επίσης πως «εργαζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των δύο λαών Ελλάδας – Γερμανίας και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της Ευρώπης και των θεσμών της».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι «επιτύχαμε τη θεσμική συνεργασία των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών με πολύ θετικά αποτελέσματα, παρόλη τη διαφορετική δομή των θεσμών μας και της διαφοράς του πολιτισμικού μας υποβάθρου».

tatoulis elligerm kriti

Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Τατούλη το μέλλον είναι εξαιρετικά ευοίωνο για τους δύο λαούς, καθώς με την ισχυρή οικονομική θέση της Γερμανίας και την ισχυρή γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας  μπορεί να εδραιωθεί ένας ισχυρός δεσμός, αμοιβαία επωφελής για τους λαούς των δύο χωρών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού χαιρέτισε την παρουσία του νέου Εντεταλμένου της Γερμανικής Κυβέρνησης Ομοσπονδιακού Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας κ. Norbert Barthle, χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα τον ορισμό από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Εντεταλμένης εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Εληνογερμανική Συνέλευση, κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, και σημείωσε «είναι προφανές ότι πλέον όλοι έχουν πειστεί για την αξία του θεσμού αυτού».

tatoulis elinogerm kriti

Η σχέση των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών είναι βαθιά πολιτική, υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, καθώς με τη σοβαρότητά τους και την εγγύτητά τους στον πολίτη δημιούργησαν ένα μοντέλο συνεργασίας πρωτόγνωρο για την Ευρωπαϊκή οικογένεια. Παράλληλα αντιστάθηκαν στο λαϊκισμό και προσέφεραν κρίσιμες υπηρεσίες στους Ευρωπαίους πολίτες που δεν φοβούνται.

«Διατηρούμε ισχυρό τον πυρήνα της ίδρυσης αυτού του θεσμού, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της επαφής των πολιτών της Ελλάδας και της Γερμανίας, ώστε να ανοιχθεί η μια κοινωνία στην άλλη» δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί η αυστηρή αρχή του για τη συνεργασία των αυτοδιοικητικών θεσμών, χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση η αυτοτέλειά τους από τις Κυβερνήσεις.

tatoulis elin germa kriti

Ο κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών και ότι θα πρέπει να απασχολήσουν την Ελληνογερμανική Συνέλευση για το πώς θα ενισχυθεί η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών σε αυτές και πως θα ενισχυθούν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και ιδίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

      

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 15:14

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr