Τατούλης: «Χρηματοδοτούμε το 90% των έργων των Δήμων, παρά την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης»

«Η εκτέλεση των προϋπολογισμών από την 1η Ιανουαρίου 2011 όταν την ευθύνη ανέλαβε ο νέος θεσμός Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είναι άψογη και πλήρως ισοσκελισμένη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τόνισε ότι «αυτό δεν είναι ένα υπηρεσιακό, αλλά ένα πολιτικό συμπέρασμα».
 
Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν πολιτικές παρατηρήσεις τη στιγμή που η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε χρωστά ούτε ένα ευρώ, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Περιφερειακή αρχή έχει δρομολογήσει έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.Ο κ. Τατούλης επέκρινε επίσης τη στάση της αντιπολίτευσης να «ζητά εξηγήσεις» για τις σημαντικές οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια περίοδο απόλυτης απραξίας στην υπόλοιπη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «σαφές δείγμα πολιτικής τους ανεπάρκειας».
«Τους κρίνουμε γιατί το αποτέλεσμα της διακυβέρνησής τους δείχνει το πόσο «βοήθησαν» το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με τη μείωση των πόρων, όπως και με τη μη αποκατάσταση αυτής της μείωσης» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι η αντιπολίτευση είναι απόλυτα ασυνεπής προς την ευθύνη που της ανέθεσε ο Πελοποννησιακός λαός.«Δε βοηθήσατε και δε συνεργήσατε πουθενά το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ούτε συνδράματε στην οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «είστε δυνάμεις εμπόδιο στην ανάπτυξη του θεσμού γιατί δεν ξεπεράσατε τα προσωπικά σας προβλήματα, παρά μείνατε στη γωνία της κακόβουλης δράσης σας. Επιδιώκετε μόνο να διαφοροποιηθείτε και αυτό δείχνει τη μικρότητα και μικροπρέπειά σας απέναντι στην πλειοψηφία, τη μόνη παράταξη που φροντίζει το συμφέρον των Πελοποννησίων πολιτών, ενώ πολλάκις σας τείναμε το χέρι για συνεργασία».
Αναφερόμενος στο έργο που επιτελείται στην Πελοπόννησο ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι το 90% των έργων των Δήμων χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια και συμπλήρωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει ένα μεγάλο πακέτο έργων γνωρίζοντας την κινητικότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να αξιοποιήσει το πακέτο Γιουνκέρ».Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η Περιφέρεια καταβάλλει μεγάλες δαπάνες για τα έργα των Δήμων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης. «Δεν είπαμε ποτέ όχι σε αίτημα Δήμου για την υλοποίηση έργων, ακόμα και αν δεν ήταν σε πλήρη ωριμότητα και συνδράμαμε με τις υπηρεσίες μας για την έγκαιρη, απροβλημάτιστη και ορθή υλοποίησή τους».
«Αντίθετα εσείς ποτέ δε συνεργαστήκατε, ούτε και συνδράματε ούτε στο ελάχιστο για την εξασφάλιση πόρων, σημείωσε ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.Οδηγός μας είναι μόνο η άποψη των πολιτών, οι οποίοι μας ανέθεσαν την ευθύνη να κυβερνήσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και από τους ίδιους προέρχεται η μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου μας δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.– www.kalimera-arkadia.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο