Αύξηση των αγριόχοιρων και παρουσία τσακαλιών στην Πελοπόννησο - Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες (video)

Εντατικές προσπάθειες για την διαχείριση του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου και την παρουσία Τσακαλιών που παρατηρείται ιδίως στα καταφύγια άγριας ζωής, καταβάλλει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες της περιοχής ευθύνης της.

Όπως επισημαίνει το μέλος του ΔΣ της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ρουμελιώτης «είναι γεγονός ότι οι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες των κατοίκων της υπαίθρου που είχαν την ατυχία να έχουν τις περιουσίες τους εντός των καταφυγίων άγριας ζωής, είναι πολύ σοβαρές έως και καταστροφικές σε κάποιες των περιπτώσεων, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την επιβίωση.

Επιπλέον, οι άνθρωποι αυτοί στερούντο ακόμα και της δυνατότητας να λάβουν μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών τους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παράνομη θήρα.

Αποδέκτης της έντονης διαμαρτυρίας των πληγέντων είναι οι δασικές υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε μεγάλο βαθμό οι κυνηγετικές οργανώσεις. Ωστόσο, είναι σαφές ότι αποτελεί αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας η διαχείριση και προστασία της άγριας πανίδας καθώς επίσης η διασφάλιση και η περιφρούρηση της γεωργικής, κτηνοτροφικής και δασικής οικονομίας από την οποία εξαρτάται η επιβίωση των πολιτών ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα μας χρονική περίοδο» υπογραμμίζει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και προσθέτει τα εξής:

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας η οποία είναι διεθνώς αποδεκτή και απόλυτα συμβατή με το φυσικό περιβάλλον, συνιστά το ενδεδειγμένο διαχειριστικό μέτρο για την ρύθμιση του πληθυσμού του αγριόχοιρου και ως εκ τούτου είμαστε στην διάθεση των αρμόδιων δασικών υπηρεσιών για την διευθέτηση του σχετικού θέματος».

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr