Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Δημιουργούμε δίκτυο συνεργασίας με Περιφέρειες της Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας και Πολωνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη δημιουργία δικτύου διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειών της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που αποτελούν την ομάδα Visegrad, αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι Πρέσβεις της Σλοβακίας κ. Peter Michalko, Τσεχίας κ. Jan Bondy, της Ουγγαρίας κα Eszter Sandorfi και της αναπληρώτριας Πρέσβειρας κα Danuta Kucyznska, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των Πελοποννησίων με τους πολίτες των χωρών αυτών, πρότεινε την εμβάθυνση της συνεργασίας, μέσω δράσεων για την αμφίδρομη προώθηση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και των χωρών αυτών και θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια για τη βέλτιστη και πιο στοχευμένη παρουσία της στις εκθέσεις τουρισμού.

tatdikty1

Στο σύνολό τους οι Πρέσβεις τόνισαν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς για τα 68 εκατομμύρια πληθυσμό που εκπροσωπούν και σημείωσαν τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού από τη χώρα τους κατ’ έτος, η οποία μάλιστα παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες συνεργασίας στο επίπεδο της οικονομίας και του πολιτισμού, σημείωσαν ακόμη οι κ. Πρέσβεις και ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει περιφέρειες από τη χώρα τους να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο