Πρωτάθλημα για παράνομες ΧΑΔΑ: Πρωταθλήτρια η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 81 χωματερές

Ενώ τα πρόστιμα πέφτουν βροχή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω μη ύπαρξης νόμιμου χώρου και λόγω μη αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που έκλεισαν ενώ υπάρχει η χρηματοδότηση, η χώρα εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα χωματερές. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 81 χωματερές, από τις οποίες επίσημα λειτουργούν 23.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, καθώς παραμένουν 23 ενεργοί και 58 ανενεργοί ΧΑΔΑ, με αποτέλεσμα εάν δεν υπάρξει θεαματική πρόοδος το πρόστιμο θα ανέλθει στα 4.160.000 ευρώ. Πάντως, ένα χρόνο μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μόνη εξέλιξη σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η αποκατάσταση μόνο ενός ΧΑΔΑ.

Πέραν των προστίμων, η άμεση αποκατάσταση των χωματερών κρίνεται αναγκαία και διότι από το νέο έτος διακόπτεται η σχετική κοινοτική ενίσχυση και πλέον τα απαιτούμενα έργα θα πρέπει να εκτελεστούν αποκλειστικά με εθνικούς πόρους.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι χωματερές της Περιφέρειάς του.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο