Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τη θεσμική εκτροπή και την απαξίωση του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας από τον κ. Τσιρώνη

Την “αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά” του αναπληρωτή Υπουργού Π.Α.Π.ΕΝ. κ. Τσιρώνη, με την προσχηματική διαβούλευση των 10 ημερών του νέου ΕΣΔΑ, καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση “με τη συμπεριφορά του ο κ. Τσιρώνης, αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και την υλοποίησή τους από τα αρμόδια συλλογικά όργανα, απαξιώνει και υποβαθμίζει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και θέτει σε κίνδυνο εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς πόρους για το συγκεκριμένο έργο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών, προσφεύγοντας στους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του δήλωσε «η Περιφερειακή αρχή είναι δεσμευμένη να υλοποιήσει το σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που ψήφισαν οι Πελοποννήσιοι πολίτες».

«Δεν διαχειριζόμαστε προσωπικές υποθέσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «αντιθέτως, παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στη θεσμική μας ευθύνη και υλοποιούμε τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και το στρατηγικό σχεδιασμό που ψήφισαν οι Πελοποννήσιοι πολίτες».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση σε διαβούλευση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «σε αυτό τον ΕΣΔΑ δεν υπάρχει καμία καινοτομία, όπως για παράδειγμα η πρόβλεψη για κυκλική οικονομία, στην οποία μάλιστα το δικό μας σχέδιο οδηγεί» και πρόσθεσε ότι ο νέος ΕΣΔΑ βασίζεται στο σχεδιασμό που είχε κάνει παλαιότερη κυβέρνηση χωρίς, ωστόσο, ποτέ να εφαρμοστεί.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμπλήρωσε ότι η περιφερειακή αρχή υπερασπίζεται το σχέδιό της, το οποίο δεν έρχεται σε σύγκρουση με τον ΕΣΔΑ, και αναρωτήθηκε αν έχει αρμοδιότητα ο αναπληρωτής Υπουργός να ακυρώνει διαγωνισμούς ή αν έχει την πρόθεση η Κυβέρνηση να λειτουργεί έξω από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο