Επίσκεψη μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις διαχρονικά ιδιαίτερες σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους μαθητές και καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας και στο Διευθυντή της Αρκαδικής Ακαδημίας, τους οποίους υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 28 Απριλίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης την παγκόσμια επιρροή του Αρκαδισμού, ως προάγγελο της άνθισης των τεχνών και των επιστημών στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινή Αρκαδοκυπριακή διάλεκτο.

Αναφερόμενος στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε ηρωική μορφή του Κυπριακού αγώνα και συνάμα σύμβολο νεότητας της αντίστασης και υπογράμμισε τον υπερβάλλοντα ζήλο του στην «αναζήτηση του της ανηφοριάς και του μονοπατιού», όπως δήλωσε.  

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα, ποιητή και εθνομάρτυρα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που συνδιοργανώνουν το 4ο Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο