Παρουσίαση του Έργου «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 4.0» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την απαρχή μίας νέας πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις προωθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Μέσω της πιλοτικής εφαρμογής του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα σχεδιαστεί ένας νέος τρόπος συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Πολίτες και τις επιχειρήσεις αλλά και θα δημιουργηθεί ένα ολιστικό μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης για το σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας. Το έργο έχει προταθεί από τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών & Οργάνωσης και θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014 – 2020».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στο γραφείο του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, τόνισε:

«Το έργο είναι πιλοτικό, αλλά εθνικής εμβέλειας καθώς στόχος του είναι να μεταλαμπαδευθεί σε όλες της Περιφέρειες. Σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Η καινοτομία μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχείρηση να αναπτυχθεί αλλά και να βοηθήσει τον κάθε πολίτη στις συναλλαγές του με τις Δημόσιες υπηρεσίες. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδώσει καρπούς στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τρεις σημαντικές παρεμβάσεις:

  • Η καταγραφή και ανάλυση των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας των Περιφερειών που σχετίζονται με την προσέλκυση και υιοθέτηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στόχος είναι να βρεθούν και να περιοριστούν τα εμπόδια που συναντούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην επαφή τους μέσω των διαδικασιών της Δημόσιας Διοίκησης.
  • H δημιουργία ενός πλαισίου ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού των Περιφερειών μέσω εργαστήριων ανάπτυξης ικανοτήτων υψηλής εξειδίκευσης ώστε να επιταχύνονται οι διαδικασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.
  • Η ένταξη και αξιοποίηση των νέων εξελίξεων της τεχνολογίας στη διαδικασία υποστήριξης λήψης αποφάσεων αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης μέσω της ενίσχυσης της θεσμικής ικανότητας της Δημόσιας διοίκησης.

Όπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης: «Η Δημόσια διοίκηση αποτελεί κομβικό σημείο της μετάβασης στο νέο μοντέλο Κοινωνία 5.0 με την ευζωία των πολιτών να αποτελεί βασικό κοινωνικό στόχο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο