Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καταστηματαρχών, Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας, (ΣΚΕΑΝΑ).

Η συνάντηση, αποτέλεσε συνέχεια, έπειτα από την πρόσφατη ημερίδα, για την ανάδειξη του γαστρονομικού Τουρισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας και ταυτότητας ως εξειδικευμένου τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του τουρισμού και της εστίασης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, επισημαίνοντας ότι η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με τον COVID-19 δοκιμάζει τις αντοχές του κλάδου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, στο προσεχές διάστημα, να διαμορφωθεί από κοινού, συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης του γαστρονομικού προϊόντος της Δυτικής Ελλάδας προς όφελος των επαγγελματιών του χώρου, σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας. Στόχος θα είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία γαστρονομικού «destination brand» όπου τα τοπικά αγροδιατροφικά- γαστρονομικά προϊόντα και οι παραδοσιακές συνταγές θα συνδέονται τόσο με τις περιοχές προέλευσης και παραγωγής τους, όσο και με τις περιοχές του «κλασικού» τουριστικού ενδιαφέροντος. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην περαιτέρω τουριστική αναγνωρισιμότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ιδιαίτερης ταυτότητας της, με αφετηρία την τοπική γαστρονομία.

Όπως δήλωσε στο τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη από την πρώτη στιγμή στις χρόνιες ανάγκες του τομέα εστίασης αλλά και πιο εξειδικευμένα στις νέες απαιτήσεις που έχουν αναδυθεί από την πανδημία του COVID-19, προβαίνει άμεσα στη διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής, με την αξιοποίηση εργαλείων προβολής που θα αναδείξουν την τοπική γαστρονομία».

Στη συνάντηση τον ΣΚΕΑΝΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Σπύρος Στεργίου και το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Φάκαλος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντης Βασιλειάδης και το στέλεχος της Υπηρεσίας, Γεωργία Παπασπύρου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο