Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Κάνουμε τις υποσχέσεις πράξεις»

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε τις υποσχέσεις πράξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης από την Αμαλιάδα, όπου βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 για να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες ολοκλήρωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών της Ν.Μ Αμαλιάδας, στη νέα πτέρυγα του κτιρίου.
Επρόκειτο για ένα έργο άμεσης προτεραιότητας για τη νέα Περιφερειακή Αρχή, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με τον Δήμος Ήλιδας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Μ Εξοπλισμού Γ.Ν Ηλείας – Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Αμαλιάδας», με προϋπολογισμό 233.925 ευρώ, να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ήλιδας.
Την ξενάγηση του κ. Φαρμάκη στους χώρους της νέας πτέρυγας, τόσο στο ισόγειο που θα λειτουργήσουν τα ΤΕΠ όσο και στο υπόγειο, όπου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, έκανε ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, παρουσία και της αναπληρώτριας Διοικήτριας στη Ν.Μ Αμαλιάδας, Ειρήνης Αγγελάκου. Σε κάθε χώρο υπήρχε σχετική ενημέρωση από ιατρικό προσωπικό αλλά και από τεχνικούς, που εργάζονται για την ολοκλήρωση του κτιρίου.
«Προτεραιότητα μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή – και μάλιστα προ κορωνοϊού – ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να κλείσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Αυτή η διαφορετικότητα στην αντίληψη, αυτή η βασική διαφορά του πως μπορείς να πας μπροστά, επιδεικνύεται με αλλαγή ταχυτήτων, κλείσιμο εκκρεμοτήτων και φυσικά, όραμα. Όραμα, που δεν αμφισβητώ ότι υπήρχε και στο παρελθόν. Αλλά αν δεν γίνει πράξη, το όραμα μένει μια απλή υπόσχεση. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε τις υποσχέσεις πράξεις, και να μην πάνε χαμένοι οι κόποι όλων των προηγούμενων ετών αλλά και τα χρήματα των φορολογουμένων, που τόσα χρόνια έβλεπαν αυτό το κόσμημα κλειστό και αραχνιασμένο», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, εξάροντας τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, αλλά και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.
«Η ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας σε υποδομές και εξοπλισμό, διευκολύνει το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κυρίως όμως διασφαλίζει την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες και εν προκειμένω στους πολίτες της Ηλείας. Ο Περιφερειάρχης καθημερινά αποδεικνύει με πράξεις ότι κάθε πρωτοβουλία και δράση που έχει κοινωνικό πρόσημο θα τυγχάνει ενθάρρυνσης και στήριξης», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.
Ακόμα, ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και το Υπουργείο Υγείας για την κοινή προσπάθεια με στόχο το σημαντικό αυτό έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους πολίτες. «Η κρίση με τον κορωνοϊό μας έδειξε πόσο σημαντικό είναι να προχωράμε γρήγορα και να δίνουμε στον κόσμο τέτοιες δομές. Εμπόδια υπήρξαν και τώρα, αλλά αυτά που κατέστρεψαν και απαξίωσαν αυτό το κτίριο τόσα χρόνια, ξεπεράστηκαν σε λιγότερο από ένα μήνα και είμαστε πολύ κοντά στην λειτουργία των ΤΕΠ εδώ, σ’ αυτό τον χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη ξενάγηση, συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Μπιλίρης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ, Γιώργος Σύρμος, η Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ήλιδας, Νίκη Κοκκαλιάρη, οι Αντιδήμαρχοι, Μάκης Μπούρας, Αθανάσιος Φουντάς και Ανδρέας Παπαδάκος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Αλεξία Κοτσαύτη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, κ.α.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ (350.000 ΕΥΡΩ)
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή, ο κ. Φαρμάκης προέβη και σε άλλες ανακοινώσεις. Η πρώτη εξ αυτών αφορούσε τη δυνατότητα που παρέχεται στον Δήμο Ήλιδας να επαναλειτουργήσει Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παροχή Σισιτίων), με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με το ποσό των 350.000 ευρώ.
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ (5 ΕΚ. ΕΥΡΩ)
Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας με έξι Δήμους της Π.Ε Ηλείας για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση οδών πρόσβασης σε Μονές και Προσκυνηματικούς χώρους της Π.Ε Ηλείας». Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.
Το έργο, αφορά τις παρακάτω οδούς:
Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
– Δρόμος από Τ.Κ. Αλιφείρας προς Ιερά Μονή Σεπετού.
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καστρούγκαινας & ξωκλήσι Παναγίας.
– Δρόμος προς ξωκλήσι Προφήτη Ηλία πλησίον Ναού Επικούριου Απόλλωνα.
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Αγ. Σωτήρος Συλίμνας Μυρωνίων.
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Χρυσοπηγής & Αγ. Παντελεήμονα Λαμπείας (Δίβρης).
– Δρόμος από Τ.Κ. Κακοταρίου προς Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Νοτενών.
– Δρόμος από Τ.Κ. Πελοπίου προς γηροκομείο & Ιερά Μονή Αγ. Γεωργίου.
– Δρόμος από Τ.Κ. Ορεινής προς Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη.
– Δρόμος προς Αγ. Ιωάννη Αστρά.
– Δρόμος προς Αγ. Γεώργιο Κρυόβρυσης.
Δήμος Ζαχάρως
– Δρόμος από Τ.Κ. Ν. Φιγαλείας προς Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου.
Δήμος Ήλιδας
– Δρόμος από Τ.Κ. Αγίου Ηλία προς Παναγιά Πορταϊτισσα.
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Αγ. Βαρβάρας.
– Δρόμος από Τ.Κ. Βουλιαγμένης προς Ιερά Μονή Αγ. Σωτήρος.
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Φραγκαβίλας.
Δήμος Πηνειού
– Δρόμος από Τ.Κ. Λυγιάς προς Ιερά Μονή Παναγιάς Ελεούσας.
– Δρόμος προς Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου & Αγ. Νικολάου Καβασίλων.
Δήμος Πύργου
– Δρόμος από Τ.Κ. Βουνάργου προς Ιερά Μονή Φραγκοπηδήματος.
– Δρόμος προς Ιερά Μονή Παναγιάς Κρεμαστής.
– Δρόμος από Τ.Κ. Γουμέρου προς Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη (Νίκαβας).
– Δρόμος από Τ.Κ. Γουμέρου προς Ιερά Μονή Ασκητή.
– Δρόμος προς Προφήτη Ηλία Αγριδίου.
– Δρόμος προς Κοιμητήριο Λαστεΐκων.
– Δρόμος προς Αγ. Γεώργιο Λατζοΐου.
– Δρόμος προς εξωκλήσι Αγ. Γεωργίου Λαμπετίου.
– Δρόμος προς Αγ. Γεώργιο Λαμπετίου (Νερομάνα).
– Δρόμος προς Αγ. Αθανάσιο Σκουροχωρίου

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο