Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Οι πολίτες αποφασίζουν για το Περιαστικό Πάρκο Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δέκα συνολικά προτάσεις για το έργο ανάπλασης και ενοποίησης των σημείων ενδιαφέροντος γύρω απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στη νέα εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε την περασμένη Δευτέρα και η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού –την οποία αποτελούν ανεξάρτητοι διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη της Περιφέρειας- θα συνεδριάσει σύντομα ώστε ν’ αποσφραγίσει τους φακέλους με τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Οι καλύτερες ιδέες για τη μορφή που θα έχει το Περιαστικό Πάρκο Πολιτισμού και εν γένει η βόρεια είσοδος της πόλης θα τεθούν στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση ώστε οι πολίτες, με απόψεις και πιθανές παρατηρήσεις, να συνδιαμορφώσουν τον τελικό χαρακτήρα του έργου.

meleti mouseiou dit ellada

«Η Περιφέρεια θέλει τους πολίτες συμμέτοχους σ’ αυτή την προσπάθεια. Θέλει τη γνώμη τους, για μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση που θ’ αλλάξει θεαματικά τη σημερινή εικόνα στην είσοδο της Πάτρας και θ’ αναδείξει όλο τον χώρο απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο ως το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Η δημόσια διαβούλευση για το Περιαστικό Πάρκο Πολιτισμού αποτυπώνει την αντίληψη της Περιφέρειας και την επιλογή της οι πολίτες, με τη χρήση της τεχνολογίας, να συζητούν και ν’ αποφασίζουν για έργα που έχουν άμεση αναφορά στην εικόνα και στη λειτουργικότητα των χώρων δημοσίου ενδιαφέροντος.

«Το Πάρκο γύρω απ’ το Αρχαιολογικό Μουσείο θα μετατρέψει έναν χώρο που σήμερα είναι αναξιοποίητος σε πνεύμονα για την περιοχή, σε σημείο φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων αναψυχής, συμβατών με το Μουσείο, με τα φυσικά και πολιτιστικά στοιχεία  της περιοχής μελέτης αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι σε σφραγισμένους φακέλους και με πλήρη ανωνυμία ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια της διαδικασίας και η ανεπηρέαστη κρίση των μελών της Κριτικής Επιτροπής. Η οριστική απόφαση της Επιτροπής, σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, θα εκδοθεί σε διάστημα 30 ημερών μετά την αποσφράγιση των προτάσεων. 

Τέλος, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, πρόκειται να απονεμηθούν τρία βραβεία με χρηματικά έπαθλα 9.000 ευρώ για το πρώτο, 6.600 ευρώ για το δεύτερο και 4.400 ευρώ για το τρίτο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Πέραν των βραβείων, η Διοργανώτρια Αρχή διατηρεί το δικαίωμα, μετά από υπόδειξη της Κριτικής Επιτροπής να εξαγοράσει έως τρεις προτάσεις, αντί του ποσού των 500 ευρώ έκαστη.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο