ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΕπίσκεψη Θ. Σκυλακάκη στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα Λαδόπουλου

Επίσκεψη Θ. Σκυλακάκη στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα Λαδόπουλου

Το παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα Λαδόπουλου επισκέφθηκαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος,προκειμένου ο αν.υπουργός κατά την παραμονή του στην Πάτρα να αποκτήσει ολοκληρωμένη  εικόνα για τους χώρους και την έκταση του προς ανάπλαση ακινήτου.

 Ο κ. Σκυλακάκης θεώρησε ιδιαίτερα σημαντική την επένδυση και τόνισε την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί μια τόσο μεγάλη έκταση που όπως επεσήμανε βρίσκεται σε προνομιακή θέση. Για το λόγο αυτό εστίασε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, δεδομένου ότι το έργο της ανάπλασης του Λαδόπουλου εντάχθηκε στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ τον Μάιο του 2022 και κατά ένα ποσοστό  θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για τις εργασίες που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί και την πορεία των διαδικασιών ο αν. υπουργός ενημερώθηκε από το Χρήστο Καραγιάννη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ και το Θεόδωρο Θανασούλια, Αναπλ. Προϊστάμενο του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ.

«Φύγαμε από τις εκθέσεις ιδεών και μπήκαμε σε τροχιά υλοποίησης της μεγαλύτερης ανάπλασης στην Ελλάδα μετά το Ελληνικό. Η ανάπλαση του Λαδόπουλου σε μερικά χρόνια θα είναι γεγονός και θα αποτελεί ένα τοπόσημο που θα καθιστά την Πάτρα πραγματικά μητροπολιτικό κέντρο. Σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, με τη στήριξη της Κυβέρνησης και με συστηματική δουλειά μια υποβαθμισμένη περιοχή θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς, σε έναν πυρήνα ζωής, εργασίας και αναψυχής» δήλωσε κατά την επίσκεψη ο κ. Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες της Αχαΐας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο