Διήμερες εκδηλώσεις στην Πάτρα με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με τη συμμετοχή της ΠΔΕ

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, διήμερες εκδηλώσεις  στην Πάτρα.
  • Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 11:00, στο Ξενοδοχείο Astir (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα) θα πραγματοποιηθεί συνέδριο αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με ψυχική αναπηρία με θέμα: «Ευεξία και Ψυχική Υγεία».
  • Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, ώρες 11:00 έως 13:00, θα υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης από φορείς Ψυχική Υγείας και παρουσίαση χορευτικών δρώμενων.

«Στηρίζουμε σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το διήμερο συνέδριο, γιατί αποτελεί χρέος μας -και το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις- να στεκόμαστε αρωγοί σε όλους όσοι επενδύουν στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας που ενδυναμώνει, υποστηρίζει, συμβουλεύει και ενημερώνει παιδιά και οικογένειες διαμέσου της πρόληψης και όχι μόνο στην εκ των υστέρων θεραπεία. Θα ήθελα όμως να στείλω και ένα επιπλέον μήνυμα. Το μήνυμα της καταπολέμησης του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού. Καμία ασθένεια δεν είναι ταμπού και κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στην προσπάθεια που κάνει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που του παρουσιάζονται στη ζωή. Η επένδυση στην ψυχική υγεία είναι επένδυση για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Στη συνέντευξη Τύπου, παρευρέθηκαν και απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος Π.ΟΜ.Αμε.Α. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων ΝήσωνΑντ. Χαροκόπος,η Πρόεδρος ΣΟΨΥ ΠάτραςΧρ. Μπίκου,ο Κοινωνικός Λειτουργός Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας (Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας), Αν. Αρνιακός,η Πρόεδρος Σωματείου Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία ΠΕ Αχαΐας «Σθένος»Βασιλική Ανδρεοπούλου, και ο Ψυχίατρος – Πρόεδρος Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης «Φάρος» Στ. Κούλης.

Η είσοδος στο Συνέδριο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο