Επαναλειτουργία Αεροδρομίου Επιταλίου

Με την προσγείωση ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna 172, από την Αερολέσχη Πύργου, σήμερα Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, επαναλειτουργεί και επίσημα στο Αεροδρόμιο Επιταλίου.

Παρών στην πρώτη προσγείωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίτευξη ενός σημαντικού και ταυτόχρονα δύσκολου στόχου της Περιφερειακής Αρχής, καθώς διανοούνται νέες και σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Η πρώτη προσγείωση έγινε στις 12:30 το μεσημέρι , με χειριστή τον γεν. γραμματέα Γιώργο Ζαχαρόπουλο και εκπαιδευτή τον πρόεδρο της Αερολέσχης Θοδωρή Γιαννακούλια , οι οποίοι συγκινημένοι, ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επαναλειτουργία του. Ελαφρών Αεροσκαφών.

«Σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές»

Ο κ. Γιαννόπουλος , ασχολήθηκε προσωπικά και επισταμένα με το θέμα της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου Επιταλίου, καθώς και με τακτικές επισκέψεις και επαφές, τόσο στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρέδωσε τον φάκελο του Αεροδρομίου «χέρι με χέρι», ώστε να απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

«… Σήμερα έχουμε την επίσημη επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου. Είναι γνωστό ότι θα λειτουργήσει ως Παιδεία Προσφορών Ελαφρών Αεροσκαφών και όχι ως Πολιτικό Αεροδρόμιο για τη διενέργεια τακτικών πτήσεων. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει τη σημασία του γεγονότος της επαναλειτουργίας του, μετά από τόσα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται πράγματα στην περιοχή μας, ώστε να μπορούν να καταστήσουν το πόλο έλξης για επενδυτικές προτάσεις και σχέδια» σημείωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης . Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, « …ήδη Αερολέσχες άλλων περιοχών και Σχολές εκπαίδευσης πιλότων μικρών αεροσκαφών, παρακολουθώντας αυτή την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον χρήσης του Αεροδρομίου για τις δράσεις τους. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει τη σημασία που έχει η σημερινή ημέρα για την Ηλεία », σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος , σημειώνοντας επίσης ότι « Ως Περιφερειακή Αρχή δε σταματάμε εδώ. Έχει γίνει το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα και ήδη επεξεργαζόμαστε προτάσεις για τη γενικότερη ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του χαρακτήρα και του ρόλου του Αεροδομίου Επιταλίου ».

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης , δεν έκρυψε τη χαρά και ικανοποίησή του, καθώς όπως είπε «… ένας υψηλός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας, αφού πέρασε από “χίλια-μύρια κύματα” ,υλοποιείται. Χρειάστηκε να περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και να διευθετηθεί δύσκολα γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά τελικά όλα έγιναν όπως έπρεπε και καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτή την ευχάριστη στιγμή ».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, τα τελευταία δύο χρόνια οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κατάφεραν να διευθετήσουν μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα και να υπερκεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, να προχωρήσουν σε σημαντικές εργασίες στις εγκαταστάσεις και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, για την εξασφάλιση. των προϋποθέσεων λειτουργίας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Τόσο ο πρόεδρος της Αερολέσχης Θεόδωρος Γιαννακούλιας όσο και ο Γεν. Γραμματέας Γιώργος Ζαχαρόπουλος, εμφανώς συγκινημένοι μετά την προσπάθειά τους, ευχαρίστησαν όσους εργάστηκαν για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου. Παρών ήταν και το μέλος του Δ.Σ Γιάννης Καραγιάννης και μέλη της Αερολέσχης.

Ο κ. Ο Γιαννακούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κ.κ Φαρμακή και Γιαννόπουλο , οι οποίοι τα τελευταία χρόνια «έτρεξαν», όπως είπε, τις διαδικασίες – βήμα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, ενώ δεν ξέχασε και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ.Γεωργιόπουλο, επί των ημερών. του οποίου, το 2017 – όπως είπε – ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στον χώρο. « Είμαστε πολύ συγκινημένοι γιατί ως Αερολέσχη Πύργου μπορούμε να λειτουργήσουμε το Αεροδρόμιο Επιταλίου, το οποίο είναι πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και μπορεί να προσελκύσει αεροπορικό τουρισμό και μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα, δίνοντας σημαντική πνοή στον τόπο », είπε ο κ. Γιαννακούλιας , με τον κ. Ζαχαρόπουλο να συμπληρώνει πως «οι προοπτικές είναι μεγάλες και θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται και να συνειδητοποιούν οι Ηλείοι όσο αυξάνονται οι προσεγγίσεις και η κίνηση στο Αεροδρόμιο και στην περιοχή μας ».

Να σημειωθεί τέλος ότι εντός του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εγκαινίων της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...
Μετάβαση στο περιεχόμενο