Φωκίων Ζαΐμης για χορήγηση άδειας λειτουργίας αεροδρομίου Επιταλίου: «Είμαστε ικανοποιημένοι που απέδωσε καρπούς η προσπάθειά μας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έπειτα από μια σειρά ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, χορηγήθηκε η άδεια ίδρυσης και πεδίου προσγείωσης, ελαφρών αεροσκαφών, στο χώρο του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Επιταλίου,  Δήμου Πύργου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, απέδωσε ιδιαίτερη σημασία και προωθήθηκε από τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο .

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που δόθηκε η άδεια στο αεροδρόμιο Επιταλίου, ωστόσο δεν εφησυχάζουμε, καθώς ο στόχος μας είναι η περαιτέρω αξιοποίησή του μέσα από την απορρόφηση νέων προγραμμάτων. Από την πλευρά μας, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες εργασίες όπως η δημιουργία περίφραξης, η ανακαίνιση των κτιρίων, η τοποθέτηση ανεμούριου, η εξασφάλιση πυροσβεστικού οχήματος αλλά και η δρομολόγηση συστημάτων ασφαλείας και φύλαξης», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Τέλος, εξετάζεται η χρήση του αεροδρομίου και ως κέντρο πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι έχει ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα για να χρησιμοποιηθεί ως βάση των drones, ενώ, ταυτόχρονα, υπάρχει σχεδιασμός για την εξέλιξή του και την ένταξη του σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΔΕ είναι ήδη μέλος του AirportRegions Council, που αποτελεί ένα δίκτυο φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης για θέματα ανάπτυξης αεροδρομίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο