ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣτην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο Φωκίων Ζαΐμης – Συνεχίζει τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις...

Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο Φωκίων Ζαΐμης – Συνεχίζει τις επισκέψεις σε επιχειρήσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας

Την ιστορική βιομηχανία «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», επισκέφθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης .

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και συνομίλησε με το Διευθυντή, Στάθη Οικονομίδη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εργοστάσιο Ζυθοποιίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης που ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης μπύρας το 1980 και από τότε συνεχώς εξελίσσεται, διευρύνοντας τα προϊόντα του και ενισχύοντας την παραγωγή της βάσης στην Ελλάδα.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης, που βασίζεται στη βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων ενώ εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αξιοποιώντας και ανακυκλώνοντας το 99,5% των αποβλήτων της με στόχο τον μηδενισμό του ανθρακικού της αποτυπώματος μέχρι το 2030 Παράλληλα, ενισχύει την ελληνική οικονομία χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή των προϊόντων της.

Ο κ. Ο Ζαΐμης μίλησε για το έργο που λειτουργεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αφορά την έλευση του φυσικού αερίου και το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις αναφέροντας: «Εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο για να είμαστε σε θέση να λέμε ότι τα τοπικά δίκτυα φυσικού αερίου θα εμφανιστούν την πολύτιμη βάση πάνω στην οποία θα στηθεί αργότερα ένα πολύ πιο εκτεταμένο δίκτυο ροής φυσικού αερίου, που δε φτάνει πλέον με βυτιοφόρα σε δεξαμενές, αλλά μέσω αγωγού. Ένα πιο καθαρό καύσιμο το οποίο, ακόμη και με την αύξηση των τιμών, παραμένει πιο φθηνό και πιο φιλικό στο περιβάλλον» ενώ πρόσθεσε ότι ο στόχος της Περιφέρειας είναι η Δυτική Ελλάδα να γίνει και πάλι «Hub» της Βιομηχανίας και της Καινοτομίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης .».

Ο κος Οικονομίδης, Διευθυντής του εργοστασίου της Πάτρας, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της ΠΔΕ και ιδιαίτερα του κ. Ζαΐμη και της ομάδας του για τη βελτίωση των υποδομών στην περιοχή, τόνισε την ανάγκη της επιτάχυνσης των έργων προκειμένου η Δυτ. Η Ελλάδα να γίνει πιο ελκυστική σε μελλοντικές επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία των Ελληνικών προϊόντων με την Περιφέρεια και τους επαγγελματικούς φορείς είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο