Στην Αμαλιάδα από την 1η Αυγούστου 2022 το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στην Ηλεία μεταφέρεται το Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Ελληνική επανάσταση του 1821, με πρώτο σταθμό την Αμαλιάδα, όπου τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα 1 Αυγούστου και ώρα 20:00.
Το Μουσείο θα φιλοξενηθεί στο χώρο του πάρκινγκ του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας, όπου θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο: portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/2021-08-02 -14-28-59/58-psifiako-thematiko-parko-programma-leitourgias-amaliada .

Το εντυπωσιακό κινητό ψηφιακό μουσείο αποτελείται από 12 κοντέρ που μέσα σε αυτά, αποτυπώνεται η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα κλπ.).

Το κινητό ψηφιακό Μουσείο, περιοδεύει σε σημαντικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη έχει περάσει από τα Καλάβρυτα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, τη Ναύπακτος ενώ το επόμενο διάστημα που βρίσκεται σε Κρέστενα, Πύργο, Αίγιο, και Πάτρα, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στις αρχές του 2023 σε σημεία της Π.Δ.Ε. με ιδιαίτερο ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα και την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου. Στο κινητό ψηφιακό μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης κ.λπ.).

«Δημιουργήσαμε υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σύμμαχό μας τη νέα τεχνολογία αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Ανδρέας Φίλιας , τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτείται από την Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος και η ξενάγηση είναι ελεύθερη για όλους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο