Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Ηλείας στο Βαρθολομιό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη σύμβαση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Ηλείας, στο Βαρθολομιό, υπέγραψαν χθες, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, στα γραφεία της ΚτΥπ ΑΕ, στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ ΑΕ, Θανάσης Γιάνναρης , με τον Ανάδοχο της ΚτΥπ ΑΕ. , Τίμου Κατσίπου , του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκταρίου Φαρμάκη και του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου.

Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ με την υπογραφή του Περιφερειάρχη, την 31/12/2020 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Το υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα, που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο και το Λύκειο, πρόκειται να ανεγερθεί στη θέση Αγά Λιβάδι του Δήμου Πηνειού, σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο που βρίσκονται οι σχολικές αίθουσες ατομικών μαθημάτων, τα γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, οι χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, αποδυτήρια, καθώς και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με controlroom. Τέλος, στο δώμα που προβλέπεται διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκλιματικούς και αισθητικούς λόγους, δεδομένου ότι τα φυτεμένα δώματα συνεισφέρουν λειτουργικά στην ενισχυμένη θερμομόνωση του κτιρίου και αισθητικά γιατί είναι θεατά από αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκάπανελ επί της μεταλλικής στέγης,στο πλαίσιο βιοκλιματικών – ενεργειακών προδιαγραφών.

«Η συμβασιοποίηση του έργου είναι προϊόν μιας προσπάθειας πολλών ετών και συνεργασίας πολλών ανθρώπων που ο καθένας από την πλευρά του συνέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τη συμβολή της ηγεσίας της ΚτΥπ, τη στήριξη του Υπουργείου Υποδομών και τον Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και την παραγωγική συνεργασία του Δήμου Πηνειού, καταφέραμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες και να απαντήσουμε στα χρόνια ανάγκης και διεκδίκησης της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένα όνειρο πολλών ετών που γίνεται πραγματικότητα, καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του νέου σχολείου. Η Ηλεία θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα που θα ανταποκριθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία τους προσφέροντας τους χώρους του και για άλλες εκδηλώσεις»δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κατά την υπογραφή της σύμβασης.

Συνεχίζοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ, ανέφερε: « Με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών και του Κώστα Καραμανλή, τη δημιουργική συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τη συμβολή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, μας δίνεται η χαρά να κάνουμε αυτό. το εκπαιδευτικό στολίδι. Η «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» είναι σε εξαιρετικά ευχάριστη θέση, να υπογράφει σήμερα τη σύμβαση για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού στην Ηλεία».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο