Εκδήλωση με μελωδίες και ύμνους της παραδοσιακής βυζαντινής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής Ναυπάκτου, από την ΠΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, είχαν τη χαρά και την τιμή να διοργανώσουν εκδήλωση, με εκκλησιαστικούς και βυζαντινούς ύμνους και μελωδίες, την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Ναυπάκτου.

 Όσοι παρευρέθησαν, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μελωδίες και ύμνους της παραδοσιακής βυζαντινής μουσικής και να μοιραστούν ήχους, που εξυψώνουν το πνεύμα και δυναμώνουν το ψυχικό σθένος του ακροατή. Ο ιερός χώρος δε, που εκ φύσεως, απέπνεε υψηλή πνευματικότητα, ηρεμία και γαλήνη πλημμύρισε από τους ήχους της άριστης απόδοσης των ύμνων από τους εξαιρετικούς και καλλίφωνους ιεροψάλτες, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Η όλη εκδήλωση, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του Τομέα Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αναδείξει τον θρησκευτικό πολιτισμό και ιδιαίτερα τη βυζαντινή, εκκλησιαστική μουσική που κρατά αιώνες παράδοσης και αποτελεί μια ξεχωριστή και εξέχουσα τέχνη, καθώς σε αυτήν συνυφαίνονται υψηλής ποιητικής τέχνης κείμενα και μοναδικές, θεόπνευστες μουσικές μελωδίες, που πάντοτε ευφραίνουν και γαληνεύουν το εκκλησιαστικό ακροατήριο.

Επίσης, οι στόχοι των θρησκευτικών Δράσεων πολιτισμού, είναι η ανάδειξη των οικουμενικών αξιών, τόσο του Χριστιανισμού, όσο και των άλλων θρησκειών του κόσμου, η διερεύνηση πτυχών και όψεων της τοπικής θρησκευτικής ιστορίας και παράδοσης, με στόχο τη γνώση, τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς. , η κριτική κατανόηση των δογματικών, λατρευτικών, υπαρξιακών και πολιτισμικών εκφράσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η αποκωδικοποίηση του θρησκευτικού υποβάθρου των πολιτισμικών παραδόσεων και η αναγνώριση των θρησκευτικών διαστάσεων του σύγχρονου πολιτισμού, ο προβληματισμός και η ευαισθητοποίηση απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα της εποχής, τα υπαρξιακά ερωτήματα. και τα ηθικά διλήμματα του ανθρώπου.

Γενικότερα, η προώθηση όλων των εκθέσεων του πολιτισμού, αποτελεί σημαντικό στόχο της ΠΔΕ, που προσβλέπει στη διατήρηση και την επικοινωνία κάθε παραδοσιακής αξίας του πολιτισμού μας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο