«Πρεσβευτής Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022» η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία ακόμη σημαντική διάκριση, προστέθηκε για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την πρόσφατη βράβευση για τις Ενεργειακές Κοινότητες. Ο αρμόδιος και πιστοποιημένος οργανισμός, Qualitynet Foundation, ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, για την τιμητική διάκριση της ΠΔΕ με τον τίτλο του «Πρεσβευτή Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022».

Με τη διάκριση, αναγνωρίστηκε, η στρατηγική της Περιφέρειας, για την ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, η προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, καθώς και η προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.

Σε λιγότερο από τρία χρόνια και με τον συντονισμό του κ. Δημητρογιάννη, μειώθηκαν κατά πολύ, οι χρόνοι των γραφειοκρατικών διαδικασιών, επιβλήθηκαν οι αδειοδοτήσεις, προωθήθηκαν οικονομικές δραστηριότητες, κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας, προωθήθηκαν η αύξηση των δραστηριοτήτων, που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία.

Το Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η ίδρυση, λειτουργία και ενίσχυση 400 πράσινων επιχειρήσεων, ένα μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η δημιουργία αρκετών θέσεων, ιδίως σε μια δύσκολη χρονική περίοδο.

Ο κ. Δημητρογιάννης δήλωσε : «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η νέα βράβευσή μας, που αποτελεί και επίκεντρο των μεγάλων προσπαθειών που γίνονται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Μας οπλίζει παράλληλα όμως και με νέα κίνητρα να επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερα έμψυχα αποτελέσματα στο μέλλον. Στόχος μας, είναι η καθιέρωση νέων τομέων ανάπτυξης και οικονομίας με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική μας ανθρωπογεωγραφία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο