ΑρχικήΠανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΠανεπιστήμιο Πελοποννήσου | Εργαστήριο Αρχαιομετρίας - Σεμινάρια - Θεωρία & Πρακτική

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου | Εργαστήριο Αρχαιομετρίας – Σεμινάρια – Θεωρία & Πρακτική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 15 με 17 Οκτωβρίου 2021 τα επιμορφωτικά σεμινάρια ειδίκευσης με θεματικές στις «Γεωχωρικές Εφαρμογές Τηλεπισκόπησης, Αποτύπωσης και Μοντελοποίησης» και στις «Αναλυτικές Τεχνικές στην Πολιτισμική Κληρονομιά». 

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για τον COVID-19.

Με στόχο την ενημέρωση και επιμόρφωση, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών στην Αρχαιολογία και την
Πολιτιστική Κληρονομιά, τις οποίες παρακολούθησαν 50 επιλεχθέντα στελέχη (αρχαιολόγοι, συντηρητές, μηχανικοί και ερευνητές) μονάδων του Υπουργείου Πολιτισμού προερχόμενα από όλη την Πελοπόννησο καθώς και από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου.
Η διοργάνωση των σεμιναρίων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Άριστες Εργαστηριακές Πρακτικές στην Πολιτιστική Κληρονομιά» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Μετάβαση στο περιεχόμενο