Οκτωβρίου 01, 2020

Στήριξη του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πα.Πελ. στον αγώνα των μαθητών

Οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχει έδρα την Τρίπολη, δηλώνουν πως στηρίζουν τον αγώνα των μαθητών για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εμείς, οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Όπως συμβαίνει στα σχολεία έτσι και στα Πανεπιστήμια, η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που της έδωσε ο λαός, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή και ολοκληρωμένη συνέχιση των σπουδών μας. Η Κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τις υγειονομικές υποδείξεις, για να μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα ιδρύματα, σχολεία και πανεπιστήμια διασφαλίζοντας το πλέον σημαντικότερο, την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα στηρίζουμε τα αιτήματα τους :
1. Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.
2. Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.
3. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
4. Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
5. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
6. Επαρκής χρηματοδότηση για την Παιδεία

Και πολλά άλλα αιτήματα που βάζουν οι μαθητές ανά τόπους. 

Διανύοντας το 2ο κύμα πανδημίας, γίνεται ολοφάνερο πως η Κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που εξασφαλίστηκε μέσω της καραντίνας αλλά και τους μήνες του καλοκαιριού, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με όλα τα απαραίτητα μέτρα της Δημόσιας Υγείας, γιατί δεν θεώρησε ότι αξίζει το κόστος.

Ειδικότερα, στον Δήμο της Τρίπολης τα σχολεία εν μέσω της πανδημίας, οι τάξεις έχουν 25-27 μαθητές, ενώ ο μέγιστος αριθμός για να τηρούνται οι αποστάσεις είναι 15 ανά τμήμα. Μετά από 7 μήνες κλειστών σχολείων, τα κενά σε καθηγητές στον νομό Αρκαδίας είναι πάνω από 25 ενώ λείπουν καθηγητές βασικών μαθημάτων, όπως και πολλών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Επίσης, το προσωπικό καθαριότητας είναι το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές που δεν υπήρχε πανδημία, γεγονός που δυσκολεύει την καθαριότητα και απολύμανση των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων, μέτρο απαραίτητο για την προστασία της υγείας των μαθητών.

Απάντηση σε αυτή τη φανερή αδιαφορία, έρχονται να δώσουν οι μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας παράλληλα την στήριξη των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των αγώνων τους.

Καλούμε λοιπόν τους μαθητές να κλιμακώσουν τον αγώνας τους και τους φοιτητές να απαιτήσουν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 11:34

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia