Αρχαιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ανω Μεσσηνία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτήσει αρχαιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ανω Μεσσηνία, στο αίτημα για τη διενέργεια της οποίας -το οποίο υποβλήθηκε από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του εν λόγω ΑΕΙ- ανταποκρίθηκε θετικά το υπουργείο Πολιτισμού.

“Τηρήθηκαν οι διαδικασίες, υποβλήθηκε αίτημα προς το υπουργείο, το υπουργείο συναίνεσε και η Περιφέρεια θα αναλάβει την χρηματοδότηση της εν λόγω αρχαιολογικής έρευνας στην Ανω Μεσσηνία” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Με ηλεκτρονικό της μήνυμα προς τον περιφερειάρχη, εξ άλλου, η επικεφαλής της έρευνας Ελένη Ζυμή, επίκουρη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζει ευχαριστίες για την εξ αρχής θετική ανταπόκριση που έτυχε το αίτημά της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΚΑΣ ενέκρινε την Επιφανειακή Ερευνα στην Ανω Μεσσηνία (2020 – 2024) την οποία θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΕΦΑ Μεσσηνίας. (…) Σας ευχαριστούμε θερμά για την έγγραφη στήριξή σας σε αυτή την προσπάθειά μας και θα σας ήμουν ευγνώμων για μία τηλεφωνική ή δια ζώσης επικοινωνία προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα και τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης του ερευνητικού προγράμματος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Η ΑΔΕΙΑ

Συγκεκριμένα, με την απόφασή του το υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει την “χορήγηση άδειας στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για έναρξη, κατά το έτος 2020, αρχαιολογικής έρευνας στην Ανω Μεσσηνία, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Μεσσηνίας, στο πλαίσιο πενταετούς προγράμματος 2020 – 2024”.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η εν λόγω αρχαιολογική έρευνα (επιφανειακή, γεωφυσική, γεωμορφολογική, δοκιμαστικές τομές μικρής κλίμακας, πυρηνοληψίες) θα διενεργηθεί στην Ανω Μεσσηνία -σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας-, υπό τη διεύθυνση της δρος Ελένης Ζυμή επίκουρης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της δρος Ευαγγελίας Μηλίτση – Κεχαγιά προϊσταμένης της ΕΦΑ Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα για τον φετινό χρόνο θα περιλάβει συνολικά τις πιο κάτω εργασίες:

– Eκτεταμένη επιφανειακή επισκόπηση σε ολόκληρη την προς έρευνα περιοχή

– Eργασίες καθαρισμού

– Αποτύπωση αρχαίων καταλοίπων και γεωμορφολογική χαρτογράφηση της

περιοχής με τη χρήση Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΣ)

– Aεροφωτογράφιση με τηλεσκοπικές μεθόδους

– Δημιουργία βάσης των αρχαιολογικών δεδομένων και των γεωδεδομένων

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο