ΠΜΣ Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 (χωρίς δίδακτρα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες – Modern Wireless Communications” του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει τρίτο κύκλο σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Το ΠΜΣ έχει διάρκεια ενός έτους και είναι χωρίς δίδακτρα (δωρεάν).

Στόχος του είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση αποφοίτων πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών στα ασύρματα συστήματα και δίκτυα νέας γενιάς.

Οι απόφοιτοι που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει να διαθέτουν υπόβαθρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε να μπορέσουν εν συνεχεία να εστιάσουν στις τεχνολογίες που συνθέτουν την κατεύθυνση των κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G mobile communications), για να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και την αναγκαία εμπειρία μέσα από αντίστοιχες εργαστηριακές ασκήσεις.

Το ΠΜΣ είναι σχεδιασμένο προκειμένου οι απόφοιτοί του να έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησης από την Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων προετοιμάζοντας τους φοιτητές που το επιθυμούν να ξεκινήσουν ερευνητική καριέρα.

Στο ΠΜΣ διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με σημαντική διεθνή ερευνητική δραστηριότητα αλλά και εμπειρία από τη βιομηχανία σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων κινητών επικοινωνιών (από τις τεχνικές ασύρματης μετάδοσης ως την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά).

Γι’ αυτό τον λόγο το ΠΜΣ έχει ένα συνεκτικό και εντατικό πρόγραμμα σπουδών που σκοπεύει να δώσει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει βάσει κριτηρίων τα οποία έχουν ανακοινωθεί στο δικτυακό τόπο του ΠΜΣ στην ιστοσελίδα https://wireless.uop.gr.

Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, τον οδηγό σπουδών, τη διαδικασία αιτήσεων, κλπ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει στις 1/7/2020 και θα ολοκληρωθεί στις 4/9/2020.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Καθηγητής Γεώργιος Τσούλος

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο