Ελληνικό Εκπαιδευτικό Θερινό Σχολείο Δράματος για Κινέζους σπουδαστές στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μη κερδοσκοπική δράση «StudyinGreece», το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το εκπαιδευτικό ινστιτούτο «MuseAcademy» της Κίνας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την πρώτη διοργάνωση Θερινού Σχολείου Δράματος για Κινέζους σπουδαστές στην Ελλάδα, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ναύπλιο από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2019, με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Θερινό Σχολείο Δράματος εστιάζει στο εκπαιδευτικό δράμα και θέατρο, περιλαμβάνοντας εργαστήρια εκπαιδευτικού δράματος, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην Επίδαυρο, στις Μυκήνες και στο Άργος και διαλέξεις σχετικά με την αρχαία ιστορία, μυθολογία, μουσική, αρχαίο θέατρο κ.ά. Επιπλέον, οι Κινέζοι σπουδαστές του θερινού σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα ολιγόλεπτο δρώμενο στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και μια μικρή παράσταση στο θέατρο Τριανόν του Ναυπλίου.  

Διδάσκοντες του θερινού σχολείου είναι: η Άννα Τσίχλη, σκηνοθέτης και μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Μαρία Μικεδάκη, αρχαιολόγος και επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο MiaoBin, ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού «MeetCulture» και του «MuseAcademy» και η EleyYuan, μουσικός και διευθύντρια εκπαίδευσης στο ινστιτούτο «MuseAcademy».

Διοργανωτές: 

Η «Study in Greece» είναι μια μη κερδοσκοπική δράση, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση των σπουδών στην Ελλάδα για διεθνείς φοιτητές και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με διεθνείς συμμετέχοντες. Τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Τουρισμού.

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο ιδρύθηκε το 2003, έχοντας ως αποστολή να εκπαιδεύσει τους φοιτητές του στην τέχνη του θεάτρου. Συνδυάζοντας την πρακτική του θεάτρου με την επιστημονική μεθοδολογία, παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Το «MuseAcademy» είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ινστιτούτο στην Κίνα που παρέχει εκπαίδευση και μυεί τους Κινέζους σπουδαστές στην ελληνική μουσική, τέχνη και θέατρο. Εκτός από τα κανονικά μαθήματα, το MuseAcademy διοργανώνει masterclasses, διαλέξεις, εκδηλώσεις, συναυλίες κ.ά, όπως επίσης και Θερινά και Χειμερινά Σχολεία στην Ελλάδα. Οι διδάσκοντες είναι Κινέζοι και Έλληνες καθηγητές και καλλιτέχνες, που διδάσκουν στην Κίνα και στην Ελλάδα.  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο